Το ΠΑΣΟΚ εντείνει την πίεση στη ΝΔ για τα Τέμπη - Οι επόμενες κινήσεις
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΗ υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη εξακολουθεί να αποτελεί σημείο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης, με το ΠΑΣΟΚ να διατηρεί υψηλά τους τόνους απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Η πρόσφατη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει την εμπορική αμαξοστοιχία λίγο πριν τη μοιραία σύγκρουση χωρίς ύποπτο φορτίο αποτέλεσε αφορμή για νέα ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο κομμάτων.
Η ΝΔ επιχείρησε να αξιοποιήσει το νέο αυτό στοιχείο για να αποδομήσει τη ρητορική του Νίκου Ανδρουλάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι αλλάζει στάση απέναντι στην έρευνα για πιθανή συγκάλυψη της υπόθεσης. «Από εκεί που μιλούσε για συγκάλυψη της κυβέρνησης από την αρχή, τώρα αλλάζει τροπάρι και υποστηρίζει ότι η συγκάλυψη μπορεί να έγινε στην πορεία», ανέφερε η Πειραιώς, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να παραδεχθεί ότι δεν υπήρξε καμία συγκάλυψη από την κυβέρνηση».
Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, δεν κάνει πίσω και επιμένει στη σκληρή του γραμμή, ζητώντας τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ευθυνών του Χρήστου Τριαντόπουλου. Παρά τις αιτιάσεις της κυβέρνησης, η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ερωτήματα, ειδικά για την περίοδο που ακολούθησε την τραγωδία.
Πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν πως η πίεση του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ είναι μια στρατηγική που διατηρεί το κόμμα στο προσκήνιο, ειδικά καθώς η υπόθεση των Τεμπών παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη ανησυχία της κοινής γνώμης (24,2%), μετά την ακρίβεια (37,6%). Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτό δεν έχει μεταφραστεί ακόμα σε άμεσο εκλογικό όφελος. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 13,8%, παραμένοντας δεύτερη δύναμη, αλλά χωρίς να καταγράφει σημαντική δυναμική ανόδου.
Την ίδια στιγμή, οι εσωτερικοί προβληματισμοί για την ηγεσία του κόμματος συνεχίζονται και ειδικά από το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται χαμηλά στις προτιμήσεις (5,5%), με άλλες προσωπικότητες όπως ο Παύλος Γερουλάνος (20,8%) και η Άννα Διαμαντοπούλου (14,7%) να καταγράφουν υψηλότερα ποσοστά στο ερώτημα με ποιον πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να απειλήσει τη ΝΔ και να ξαναγίνει κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα, «όλα στο φως» είναι το κεντρικό αφήγημα της κυβέρνησης, το οποίο προσπαθεί να περάσει στην κοινή γνώμη. Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται αποφασισμένο να διατηρήσει το ζήτημα στην πρώτη γραμμή, θεωρώντας ότι οι πολίτες εξακολουθούν να ζητούν απαντήσεις για την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι εάν η στρατηγική του κόμματος θα του επιτρέψει να ενισχύσει τη θέση του ή αν οι πολιτικοί συσχετισμοί έχουν πλέον παγιωθεί. Προς το παρόν, η σύγκρουση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
- Οργή για τα θύματα της φωτιάς στο κλαμπ στη Β. Μακεδονία: Οι έρευνες αποκαλύπτουν την ανεξέλεγκτη διαφθορά
- Το υπουργείο Υποδομών «δείχνει» την Ελληνικό Μετρό για την εκτός μελέτης σήραγγα 160 μέτρων στη γραμμή 4
- Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση των πέντε νέων από το Κότσανι που νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη
- Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του Έλτον Τζον - Οι αλλαγές στη ζωή του μετά την απώλεια όρασης