Πολιτική|21.05.2019 14:22

Παππάς: Το ΔΝΤ λέει συγγνώμη λάθος και η ΝΔ μιλά για success story

Newsroom

«Τα ψηφοδέλτια επάνω δεν γράφουν απλώς ονόματα, γράφουν και προγράμματα», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε με τις δημόσιες τοποθετήσεις του «ότι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, εκτός των άλλων, γράφει, ρητά κιόλας, κατάργηση της 13ης σύνταξης και κατάργηση των θετικών μέτρων».

«Το κρίσιμο είναι το τι λέει ο άνθρωπος τον οποίο έχουν αποφασίσει να στηρίξουν για την Προεδρία της Κομισιόν», είπε ο υπουργός μιλώντας στον ρ/σ «News 24/7», υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Βέμπερ είναι αυτός που επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για το θετικό των μέτρων» και «άρα, αν κάποιος είναι υπέρ των μέτρων, δεν μπορεί να είναι και υπέρ του Βέμπερ».

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε μία φάση όπου το ΔΝΤ λέει "συγγνώμη, λάθος" και η ΝΔ επιμένει να λέει success story Σαμαρά-Μητσοτάκη», προσθέτοντας ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θέλουν να κάνουν ακριβώς τα ίδια που έκαναν στην τελευταία τους διακυβέρνηση».

Όπως είπε, «ο κόσμος αυτό το καταλαβαίνει αυτά είναι τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα, από τις συγκεντρώσεις μας, από την κίνηση που έχουν τα εκλογικά μας περίπτερα, πέρα και πάνω από το τι είχε ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα», ενώ σημείωσε ότι οι δημοσκόποι «φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά τη Δευτέρα το πρωί» ανεξάρτητα από τα πρωτοσέλιδα «τα οποία -ο τρόπος με τον οποίο στήνονται και οι τίτλοι οι οποίοι μπαίνουν- είναι επιλογές των διευθύνσεων σύνταξης».

«Εμείς το βλέπουμε στις συγκεντρώσεις», συνέχισε, τονίζοντας ότι η τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές «θα βγάλει και μηνύματα προς την κοινωνία, πανίσχυρα».

Πρόσθεσε, δε, ότι «η ΝΔ επιλέγει να μην κάνει ο αρχηγός της ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό, η ΝΔ επιλέγει να μην κάνει η ΝΔ ανοικτή συγκέντρωση στην Αθήνα και, αν θυμάμαι καλά, ο τελευταίος αρχηγός της ΝΔ, που δεν έκανε ανοικτή συγκέντρωση στην Αθήνα, ήταν ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο αείμνηστος».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν εκλογές τον Ιούνιο, ο υπουργός απάντησε πως «ούτως ή άλλως εθνικές εκλογές θα γίνουν σε πάρα πολύ βραχύ χρονικό ορίζοντα, οπότε ούτε οριακά δεν μπορούν να προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις αυτές οι ευρωεκλογές».

Μιλώντας ειδικότερα για την Ευρώπη, τόνισε ότι «κάποιοι ετοιμάζονται να βάλουν ερωτηματικό στα θετικά μέτρα τα οποία παίρνουμε», καθώς η αριστερή διακυβέρνηση στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα, που αυξάνει τον κατώτατο μισθό, κερδίζει θέσεις εργασίας, παίρνει μέτρα ελάφρυνσης για τα χαμηλότερα στρώματα και ξαναβάζει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, υπονομεύει βαθύτατα το συντηρητικό αφήγημα στην Ευρώπη που έλεγε ότι μόνο με τη δημοσιονομική πειθαρχία και ένα ιδιότυπο «ο καθένας μόνος του» μπορεί η Ευρώπη να πορεύεται.

Σχολιάζοντας τη στάση της Φώφης Γεννηματά, είπε ότι «αυτό που οφείλει να κάνει απέναντι στους προοδευτικούς πολίτες που παρακολουθούν ακόμα το ΚΙΝΑΛ είναι να πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συγκυβερνήσει με τον κ. Μητσοτάκη».

Όπως είπε, η κ. Γεννηματά ακολουθεί την αντίστροφη πορεία από τα σοσιαλιστικά κόμματα που στρέφονται προς τις συνεργασίες με την Αριστερά, σημειώνοντας ότι δεν έχει υπάρξει προηγούμενο κόμματος της Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας να έχει ως κεντρική στόχευση τη στρατηγική ήττα της Αριστεράς. Εκτίμησε, δε, ότι «είναι λανθασμένη στρατηγική, μη αποδοτική πολιτικά και κακή επιλογή για τον ελληνικό λαό και τον προοδευτικό κόσμο», που αντιλαμβάνεται ότι «έχει έρθει η ώρα να προασπίσουμε […] τα στρώματα τα οποία υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες κατά τη διάρκεια της τεράστιας ύφεσης».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρώην υπουργού, Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος είπε ότι τον αφορά το προσκλητήριο για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου, ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως «φαίνεται ότι και άνθρωποι που προέρχονται από τη συντηρητική παράταξη, αντιλαμβάνονται ότι η προοδευτική πολιτική και η πολιτική η οποία έχει προτάγματα κοινωνικής συνοχής, είναι κάτι το αναγκαίο».

«Δεν θεωρώ ότι ψηφοφόροι απλοί, οι οποίοι παρακολουθούν ή υπηρέτησαν τη συντηρητική παράταξη κατά το παρελθόν, επειδή είχαν μία τέτοια οικογενειακή παράδοση ενδεχομένως, να επιθυμούν εν έτει 2019 να μην επανέλθει η 13η σύνταξη ή να μη μειωθεί ο ΦΠΑ ή να μην έχουμε επίδομα ενοικίου», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η συνεργασία που υπήρξε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες «είναι δηλωτική ότι αυτό που προκρίνουμε σε κάθε πολιτική στιγμή εμείς, είναι οι προγραμματικές προκείμενες. Το τι χρειάζεται η Ελλάδα και ο λαός να εφαρμοστεί ως πολιτική, και στη βάση αυτών των αναγκών καθορίζουμε τη δική μας στρατηγική και καθορίζονται οι συμμαχίες. Στη βάση αυτών αναγκών τοποθετείται και το κάθε πολιτικό κόμμα και η κάθε πολιτική προσωπικότητα».

Νίκος ΠαππάςΕυρωεκλογέςΔΝΤΝέα Δημοκρατία