Πολιτική|12.11.2018 10:57

«Επίθεση λάσπης» καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ

Φώφη Γιωτάκη

Μάλιστα το Κίνημα Αλλαγής αποδίδει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» στην ευρύτερη επιχείρηση κατασυκοφάντησης του ΠΑΣΟΚ και στις πολιτικές στοχεύσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των συμμάχων της.

«H αήθης επίθεση λάσπης κατά του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται. Την περιμέναμε εξάλλου» λένε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, επισημαίνοντας τη διάψευση -από την Ελληνική Αστυνομία- του δημοσιεύματος που ήθελε να αποκαλύπτεται θησαυρός 19 εκατομμυρίων έπειτα από έφοδο σε σπίτι του Παλαιού Ψυχικού. Το ίδιο δημοσίευμα προκάλεσε την άγρια αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου, αφού κατά τον ίδιο αφήνει να εννοηθεί ότι αυτά τα χρήματα μπορεί να ανήκουν στον πρώην υπουργό.

«Fake news»

«Πρωταγωνιστές των fake news και πάλι οι γνωστοί εκφραστές του καραμανλισμού, οι θερμοί υποστηρικτές του ομοϊδεάτη τους υπουργού των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που ως γνωστόν ειδικεύεται διαχρονικά στις προβοκάτσιες. Και πάλι εξευτελίστηκαν. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά» υπογραμμίζεται σε επίσημη ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Στελέχη και βουλευτές του κόμματος σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις το Σαββατοκύριακο εκτιμούσαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ δεν θα αποφύγει να μετατρέψει σε αρένα λάσπης το πολιτικό σκηνικό κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να αποτρέψει την επιστροφή ψηφοφόρων προς το Κίνημα Αλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ – οι ίδιοι άνθρωποι επικαλούνται τελευταίες δημοσκοπήσεις που φανερώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσπαθήσει για να ανακόψει εγκαίρως τις διαρροές απογοητευμένων ψηφοφόρων και προς το ΚΙΝΑΛ.

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης, ζήτησε την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ

«Το στοίχημα άλλωστε θα κριθεί στη δεξαμενή της Κεντροαριστεράς και το γνωρίζουν όλοι αυτό – και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης» τονίζει χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης της κυρίας Γεννηματά, η οποία σε συνέντευξή της χθες στη «Δημοκρατική της Ρόδου» είπε με νόημα: «Ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης τάχα αμέριμνος προβάρει κουστούμι εξουσίας. Ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει τα σχέδιά τους».

Και συμπλήρωσε τη σχετική της απάντηση περί σκανδαλολογίας στρέφοντας τα πυρά της προς τον πρωθυπουργό: «Είναι φανερό πως από το κυβερνητικό επιτελείο του Μαξίμου μεθοδεύουν ένα μπαράζ σκανδαλολογίας, ώστε να κρύψουν τις δικές τους αμαρτίες και την ανικανότητά τους».

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης,   ζήτησε εν τω μεταξύ την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για το «κατασκευασμένο δημοσίευμα» – αν και η εφημερίδα επιμένει στα στοιχεία που παρουσιάζει