Μεγάλα ποσοστά αποχής: Περίπου ένας στους δύο Αθηναίους δεν ψήφισε (vid)
NewsroomΟ Κώστας Μπακογιάννης κυριάρχησε στη μάχη για τον Δήμο Αθηναίων συγκεντρώνοντας ποσοστό 42,71%. Ωστόσο, νικήτρια αναδείχθηκε η αποχή καθώς το 55% δεν προσήλθε στις κάλπες. Τουτέστιν κάτι περισσότερο από ένας στους δύο Αθηναίους δεν συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία!
Με καταμετρημένο το 67,13% των ψήφων, η συμμετοχή έφτασε μόλις στο 45% κάτι που σημαίνει πως η προσέλευση ήταν μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2014 που κυμάνθηκε στο 49%.
Στο σύνολο της εκλογικής διαδικασίας, όπως μετέδωσε το OPEN, η συμμετοχή ήταν περίπου στο 57%. Πρόκειται για ποσοστό ανάλογο των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών αλλά μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές, ενώ μεγάλη αύξηση παρουσίασαν τα άκυρα και τα λευκά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι ενδεικτικό ότι στις περιφερειακές το ποσοστό των λευκών/άκυρων αγγίζει το 7%.
Δείτε το σχετικό video από το OPEN:
- «Δεχόμαστε απειλές– Μας απειλούν με βόμβα»: Τι καταγγέλλει ο νομικός σύμβουλος Εθνικής Πινακοθήκης
- Τι προηγήθηκε της παραίτησης Δοξιάδη - Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης
- Στοιχεία σοκ για την παραβατικότητα των ανηλίκων στις ηλικίες 8-14 ετών και την αύξηση παραμέλησης ανηλίκων από τους γονείς
- Η... μουντζούρα Δοξιάδη στον ανασχηματισμό, τα καλά και τα κακά μαντάτα του Γκρίνμπεργκ και ένα κουίζ για την Alpha Bank