Πολιτική|01.06.2019 16:00

Πέντε δήμους διεκδικεί ο Περισσός στις δημοτικές εκλογές

Αντώνης Γκιόκας

Στο πλευρό του υποψήφιου δήμαρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ολοκληρώνοντας στη συνοικία της Δυτικής Αθήνας τις περιοδείες που πραγματοποίησε την τελευταία εβδομάδα στις πόλεις που οι κομμουνιστές δήμαρχοι διεκδικούν την επανεκλογή τους στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Περιοδεία στη Πετρούπολη πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. ΠΗΓΗ: 902.gr

Τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ υποδέχθηκαν στη Πετρούπολη φίλοι και μέλη του κόμματος, αλλά και δεκάδες πολίτες που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Β.Σίμου. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Δ.Κουτσούμπας συζήτησε και αντάλλαξε σκέψεις με τους συγκεντρωμένους και στη συνέχεια περπάτησε σε κεντρικό δρόμο της Πετρούπολης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη και τον προπονητή στίβου Γκιόργκι Πομάσκι.

Η «μάχη» για την επανεκλογή των πέντε κομμουνιστών δημάρχων σε Πάτρα, Ικαρία, Καισαριανή, Χαϊδάρι και Πετρούπολη αποτέλεσε και το βασικό θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στον Περισσό. Στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι η επικράτηση των στελεχών του σε αυτούς τους πέντε δήμους, θα μπορέσει να προσφέρει την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται στο δρόμο προς τις εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Δ.Κουτσούμπας περιόδευσε σε Καισαριανή και Χαϊδάρι, προκειμένου να στηρίξει τους «κόκκινους» διεκδικητές των δύο δήμων, Ηλία Σταμέλο και Μιχάλη Σελεκό. Από εκεί έστειλε μήνυμα νίκης ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, υποστηρίζοντας ότι:

«Πάτρα, Ικαρία, Καισαριανή, Πετρούπολη και Χαϊδάρι θα συνεχίσουν να έχουν δημάρχους αγωνιστές».

Στο ΚΚΕ εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, ποντάροντας αφενός στο γεγονός ότι οι «κόκκινοι» δήμαρχοι στηρίζονται και από πολίτες που δεν αποτελούν ψηφοφόρους το κόμματος, αλλά και από το έργο που έδειξαν την προηγούμενη πενταετία.

Δημήτρης ΚουτσούμπαςΚΚΕΔημοτικές εκλογέςΠετρούποληΒαγγέλης Σίμος