Πολιτική|06.06.2019 16:31

Συσκέψεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Η ΝΔ αναζητεί στρατηγική (vid)

Newsroom

Η επόμενη ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών βρίσκει τα κόμματα καθ’ οδόν για τις εθνικές εκλογές, στην αποτίμηση του ήδη υπάρχοντος εκλογικού αποτελέσματος και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί το σύνθημα «ανασύνταξη τώρα» και περιγράφουν αυτό που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γίνονται συνεχείς συσκέψεις υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται τα πρώτα ψηφοδέλτια, αλλά και οι κατευθύνσεις της προεκλογικής εκστρατείας. Πρόκειται για το σχέδιο Τσακαλώτου το οποίο θα επιχειρήσει να απαντήσει στη δυσαρέσκεια πολλών κοινωνικών στρωμάτων. Στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για γκρίνια, έπειτα από το εκλογικό αποτέλεσμα σε Ευρωεκλογές, Περιφέρειες και δήμους. «Πάμε στην προεκλογική μάχη προγραμματικά», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, «θυμίζοντας ποια είναι η Νέα Δημοκρατία».    

Στην Πειραιώς, αντίστοιχα, κρατούν χαμηλούς τόνους μετά τις πρόσφατες εκλογές και χαράσσουν τη στρατηγική η οποία θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία, αφού, όπως λένε στελέχη της, «υπάρχει ξεκάθαρη προγραμματική υπεροχή». Στα κεντρικά γραφεία αυτού του κόμματος επικρατεί πυρετός συσκέψεων γιατί «κλειδώνουν» στοχευμένες πολύ μεγάλες περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη -σε περιοχές όπως Δραπετσώνα και Κερατσίνι, αλλά και σε όλη την Ελλάδα-  όπως και τα ψηφοδέλτια.

Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, θα έχουμε ηχηρές ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων. Μία τέτοια περίπτωση ίσως είναι εκείνη του κ. Αμυρά, ο οποίος «κλειδώνει» στην Περιφέρεια των Ιωαννίνων. 

εθνικές εκλογές 2019Νέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑ