Πολιτική | 19.06.2019 09:36

Αλέξης Τσίπρας: Εκτός τόπου και χρόνου όποιος μιλάει για δραματοποίηση

Newsroom

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και στηρίζει τις αποφάσεις της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο OPEN TV.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία είναι ανοικτοί και πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί μπορεί να μιλήσει και με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, για να συμπληρώσει ότι θα είναι ακόμη πιο ασφαλείς εάν σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων από την αντιπολίτευση. Σημείωσε ακόμα, ότι «δεν πρέπει τα εθνικά θέματα να μπουν στην προεκλογική αντιπαράθεση».

«Δεν είναι δραματοποίηση το να συνεδριάζουν τα κυβερνητικά όργανα, για να εξετάσουν την αντιμετώπιση της Τουρκίας. Όποιος το ισχυρίζεται αυτό είναι εκτός τόπου και χρόνου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Πάντα ενημέρωνα τους πολιτικούς αρχηγούς», τόνισε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και θα συγκαλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

ΤουρκίαΑλέξης Τσίπρας