Πολιτική|02.07.2019 15:11

Κώστας Κατσαφάδος στο Εθνος: Δεν υπάρχουν για εμάς οι λέξεις φόβος και πολιτικό κόστος

Newsroom

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έχει δισταγμούς, δεύτερες σκέψεις, ούτε θα κάνει πίσω για όσα υποσχέθηκε στους πολίτες. Αυτό τόνισε, μιλώντας στο «Εθνος», ο Κώστας Κατσαφάδος, υποψήφιος στην Α’ Περιφέρεια του Πειραιά. Με την ιδιότητα μάλιστα του τομεάρχη Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ δεν θα φοβηθεί το πολιτικό κόστος, είτε πρόκειται για τη διάσωση της ΔΕΗ είτε για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία. Η δήλωση του κ.Μητσοτάκη ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα ακολουθήσουν νέες εκλογές το Δεκαπενταύγουστο δεν ηχεί εκβιαστικά απέναντι στο εκλογικό σώμα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε την αλήθεια στους Έλληνες πολίτες, αποτύπωσε την πραγματικότητα. Ο κ.Τσίπρας με την ψήφιση της απλής αναλογικής επιχείρησε να ναρκοθετήσει την πολιτική σταθερότητα, ελπίζοντας ότι δεν θα αναδειχθεί κυβέρνηση και θα ακολουθήσουν εκλογές με την απλή αναλογική. Οι ΄Ελληνες πολίτες όμως θα ακυρώσουν τα σχέδια του, το πρώτο μήνυμα το έστειλαν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές, τη συντριβή του Σύριζα και την κατάρρευση της κυβέρνησης. Στις 7 Ιουλίου θα στείλουν ένα ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα: θα στηρίξουν με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για μια Ισχυρή και Αυτοδύναμη Ελλάδα.

Φαίνεται ότι ο Σύριζα δεν έχει υποστεί στρατηγική ήττα αλλά θα παραμείνει στο πολιτικό παιχνίδι με ένα αρκετά υψηλό ποσοστό. Αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα σε μια αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;

Η ήττα του Σύριζα είναι συντριπτική. Ο λαϊκισμός, τα ψέματα και οι ακραίες καθεστωτικές συμπεριφορές αποδοκιμάστηκαν από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι διαμόρφωσαν μια νέα πολιτική πραγματικότητα. Ο κ.Τσίπρας δεν έχει πλέον αφήγημα, ο διχασμός της κοινωνίας, που ο ίδιος πυροδότησε με την αντιμνημονιακή του ρητορική, δεν περνάει πλέον από τη στιγμή που ο ίδιος έφερε ένα επώδυνο μνημόνιο διαρκείας στη χώρα, είπε και έκανε τα ακριβώς αντίθετα. Δεν έχει πλέον αφήγημα, βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο που θα αρχίσει να εντείνεται ακόμα περισσότερο με την απώλεια της εξουσίας αλλά και την απενεργοποίηση των ναρκών που ο ίδιος έβαλε στο δρόμο της επόμενης κυβέρνησης , όπως τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, η υπερφορολόγηση και η απλή αναλογική. Στις 7 Ιουλίου , οι πολίτες πρέπει να στείλουν ένα ακόμα πιο συντριπτικό μήνυμα με την ψήφο τους στον κ.Τσίπρα, ο οποίος δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να διχάζει τους πολίτες και να πυροδοτεί συγκρούσεις.

Ο κ.Μητσοτάκης ενώ στο πρόγραμμα του έχει ως σημαία τη μείωση των φόρων, μετέθεσε τη μείωση τους για το 2020. Μήπως αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δεύτερες σκέψεις;

Σε καμία περίπτωση. Η μείωση των φόρων θα ψηφιστεί μέσα στο 2019 και θα ενταχθεί στον πρώτο προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε το φθινόπωρο για να ισχύσουν από το 2020. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα. Σταδιακά θα αρχίσουμε να μειώνουμε ή και να καταργούμε τους 29 νέους φόρους που επέβαλε η κυβέρνηση Τσίπρα, να διαμορφώνουμε ένα νέο οικονομικό περιβάλλον που θα προσελκύει επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Το ζήτημα της βιωσιμότητας της ΔΕΗ έχει έρθει με πιεστικό τρόπο στην επικαιρότητα. Είστε Αν.Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, ποια είναι η θέση σας για τη ΔΕΗ;

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες γιατί ενδεχόμενη κατάρρευση της ΔΕΗ θα οδηγήσει σε κατάρρευση την εθνική μας οικονομία. Ο κ.Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσει πως ενώ παρέλαβε τη ΔΕΗ με καθαρά κέρδη 100 εκ.ευρώ, την μετέτεψε σε ζημιογόνο , με τις ζημιές να φτάνουν το 1 δις ευρώ στο τέλος του 2018. Θα πρέπει να εξηγήσει πως απαξίωσε την ΔΕΗ, η αξία της οποίας ήταν 2,5 δις ευρώ το 2015 και σήμερα είναι μόνο 300 εκ.ευρώ. Θα πρέπει να εξηγήσει πως παραχώρησε, χωρίς αντάλλαγμα, το 50% των πελατών της ΔΕΗ και το 50% των εσόδων της, σε ιδιωτικά συμφέροντα. Θα πρέπει να εξηγήσει πως το δόγμα ‘’Δεν πληρώνω’’ που ο ίδιος ενθάρρυνε οδήγησε σε οικονομικό κραχ με τις οφειλές ιδιωτών προς τη ΔΕΗ, από απλήρωτους λογαριασμούς, να φτάνουν τα 2,7 δις ευρώ.

Η Νέα Δημοκρατία έρχεται για να διασώσει τη ΔΕΗ που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Με ένα νέο διοικητικό και παραγωγικό μοντέλο που θα στηρίζεται στον ορθολογισμό και θα έχει αναπτυξιακή διάσταση.

Η επαναφορά του δόγματος ‘’ ασφάλεια και τάξη’’ από τη Νέα Δημοκρατία, δεν φοβάστε ότι μπορεί να έχει πολιτικό κόστος ή να πυροδοτήσει συγκρούσεις;

Στο λεξιλόγιο μας δεν υπάρχουν οι λέξεις φόβος και πολιτικό κόστος. Η ασφάλεια του πολίτη είναι δικαίωμα. Το άβατο των Εξαρχείων θα καταλυθεί με οποιοδήποτε κόστος, οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς στα σπίτια τους και στις γειτονιές τους. Καμία ανοχή στις παραβατικές συμπεριφορές.

Άμεσα θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου που αποφυλακίζει επικίνδυνους κακοποιούς , θα επαναφέρουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχυθεί η ομάδα ΔΙΑΣ με 1.500 νέους αστυνομικούς.

Το πανεπιστημιακό άσυλο, που έχει μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε χώρο ανομίας και καταφύγιο περιθωριακών και παραβατικών στοιχείων, θα καταργηθεί. Η Ελλάδα θα ξαναγίνει μια ασφαλής χώρα, οι Έλληνες πολίτες θα νιώσουν ξανά ασφαλείς.

Στον Α’ Πειραιά και Νήσων , που είναι η εκλογική σας περιφέρεια, τι θα σημάνει για τους πολίτες μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας;

Θα σημάνει το τέλος του παραλογισμού της υπερφορολόγησης αλλά και της δημιουργίας εμποδίων σε κάθε επενδυτική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Γιατί δεν μπορεί να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρη η πόλη του Πειραιά. Το τεράστιο αναπτυξιακό project που έχει σχεδιαστεί, μετατρέπει τον Πειραιά σε ένα από τα κορυφαία λιμάνια του κόσμου, το καθιστά προνομιακό προορισμό για την κρουαζιέρα, ανοίγονται νέες προοπτικές για να αποτελέσει η πόλη του Πειραιά τουριστικό προορισμό. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα στηρίξει αυτό το αναπτυξιακό σχέδιο και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να έρθουν επενδύσεις στην πόλη, να δημιουργηθούν νέες δουλειές. Ταυτόχρονα θα διαμορφώσουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τα νησιά μας, αλλάζοντας το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης και επενδύοντας στην ποιότητα, κάτι που σημαίνει επισκέπτες υψηλού εισοδήματος και περισσότερα έσοδα.

Κώστας Κατσαφάδοςεκλογές 2019εθνικές εκλογές 2019Νέα Δημοκρατία