Πολιτική|14.07.2019 16:12

Έλενα Ακρίτα για Χρυσή Αυγή: Ο Γιάννης Λαγός, το νέο κόμμα και ο Κορυδαλλός

Newsroom

Τις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή, η οποία παρουσιάζει σημάδια διάλυσης, σχολιάζει η Έλενα Ακρίτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ίδια γράφει στο Facebook: «Ο Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής ιδρύει νέο κόμμα μαζί με εκλεκτούς συναδέλφους του. Είπε χαρακτηριστικά. "Ανακοινώνω ενδεικτικά κάποια ονόματα: Ο συναγωνιστής μου Γιώργος Γερμενής, που ήμασταν μαζί στη φυλακή, ο συναγωνιστής μου Νίκος Κούζουλος (σ.σ: εννοεί τον πρώην βουλευτή της Χ.Α. Νίκο Κούζηλο) με τον οποίο ήμασταν μαζί επίσης στη φυλακή, ο συναγωνιστής μου Παναγιώτης Ηλιόπουλος με τον οποίο ήμασταν παρομοίως μαζί στη φυλακή". Τα γραφεία του νέου κόμματος θα στεγαστούν στην Γ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού. Πού είναι οι τουαλέτες; Στο δεξί σου χέρι».

Το νέο κόμμα (;) και οι… φυλακές Κορυδαλλού

Ο Γιάννης Λαγός ανέφερε στις δηλώσεις του κάποια ονόματα που σύμφωνα με τον ίδιο τον… ακολουθούν σε αυτή του την απόφαση, με πολλούς να μιλούν πια για ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος.

Όλα αυτά ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει φτάσει σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο κι ενώ σήμερα βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας δημοσιεύματα που μιλούν για… εμφύλιο, με τον Ηλία Κασιδιάρη να «καλοβλέπει» την καρέκλα του Νίκου Μιχαλολιάκου στην αρχηγία του κόμματος.

Η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Λαγού

Πάντως, την ίδια στιγμή κατά την οποία η πολύκροτη δίκη του μορφώματος έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο, ήρθε και μια άλλη είδηση… Ο Γιάννης Λαγός, το απόγευμα του Σαββάτου, αποχώρησε με σαφείς αιχμές. Η Χρυσή Αυγή, μάλιστα, απάντησε και του ζήτησε να παραδώσει την έδρα του, αφού ο Γιάννης Λαγός εξελέγη ευρωβουλευτής στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Έλενα ΑκρίταΓιάννης ΛαγόςΝίκος ΜιχαλολιάκοςΗλίας ΚασιδιάρηςΧρυσή Αυγή