Πολιτική|17.11.2018 08:25

Νέο «όχι» από Κυριάκο Μητσοτάκη στη Συµφωνία των Πρεσπών

Σπύρος Μουρελάτος

Ο πρόεδρος της Νέας Δηµοκρατίας δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στις παρενέργειες της Συµφωνίας των Πρεσπών σε δεκάδες εταιρείες στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά πως το κόµµα του δεν πρόκειται να την κυρώσει ούτε στη σηµερινή ούτε στην επόµενη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκ νέου στο πλάνο «µείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών, δηµιουργία καλύτερα αµειβόµενων θέσεων εργασίας και προσέλκυση επενδύσεων, κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας για τους ασθενέστερους», ενώ επέµεινε πως πρέπει να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατό η διεθνής αξιοπιστία της χώρας, ώστε να γίνει κατορθωτό, σε µεταγενέστερη φάση, η αποκλιµάκωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασµάτων.

Κατά τη θεώρηση του αρχηγού του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, η αυριανή κυβέρνηση δεν δεσµεύεται από το δήθεν αναπτυξιακό σχέδιο που έχουν παρουσιάσει οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, πολλώ δε µάλλον από τις πρόσφατες πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί χιλιάδων διορισµών στο ∆ηµόσιο – εξέλιξη που, κατά την Πειραιώς, ανατρέπει τις εύθραυστες δηµοσιονοµικές ισορροπίες και εκπέµπει αντιφατικά µηνύµατα στις διεθνείς αγορές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν δεσµεύεται από το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης

Σχετικά µε τη διαφαινόµενη µη περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύµισε πως το κόµµα του εξήντλησε την επιρροή του, ώστε να µην εφαρµοστεί ένα άδικο, αχρείαστο και αντιαναπτυξιακό µέτρο. Ο πρόεδρος της Ν∆, ο οποίος θέτει το εν λόγω ζήτηµα εδώ και µήνες στις επαφές του µε τους εταίρους µας, υπογράµµισε την άρνηση της πλειοψηφίας να υπερψηφίσει τη «γαλάζια» τροπολογία για την κατάργηση της περικοπής τον περασµένο Ιούλιο.

Αναφέρθηκε, δε, στις 21 περικοπές που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι από το 2015 και εντεύθεν, ενώ επανέλαβε ότι άµεση προτεραιότητα της Πειραιώς παραµένει το ξήλωµα του καταστροφικού, όπως λέγεται, νόµου Κατρούγκαλου.

Την ίδια ώρα, το Μοσχάτο εγκαλεί την κυβέρνηση για ανικανότητα και κοινωνική αναλγησία, στο φόντο των στοιχείων της Eurostat, που εµφανίζουν τη χώρα µας τελευταία µεταξύ των κρατών-µελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην αντιµετώπιση της φτώχειας

Νέα ΔημοκρατίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣυμφωνία των Πρεσπών