Πολιτική|31.07.2019 15:02

Χαρίτσης κατά Πέτσα για Κορκονέα: Προβληματική η ετυμηγορία όχι ο Ποινικός Κώδικας

Newsroom

Στην αντεπίθεση πέρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης ύστερα από την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος συνέδεσε την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα με τον Ποινικό Κώδικα.

«Οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στο νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές. Η πρώτη είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του προτέρου εντίμου βίου, που ανοίγει το δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων», δήλωσε την Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, απαντώντας στον Στέλιο Πέτσα, «πρόκειται για συνειδητό ψεύδος. Πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα στοπ στον κυβερνητικό αυτό κατήφορο. Ο νέος Ποινικός Κώδικας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την προβληματική ετυμηγορία του δικαστηρίου που αναγνώρισε το ελαφρυντικό "του πρότερου σύννομου βίου" και οδήγησε στην αποφυλάκιση Κορκονέα.

Η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό αλλά επιλέγει τη λασπολογία. Όπως γνωρίζει ότι η απόφαση του δικαστηρίου προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των δημοκρατικών πολιτών. Την καλούμε, λοιπόν, να σταματήσει να υπεκφεύγει και να τοποθετηθεί επί της ουσίας».

Στέλιος Πέτσαςνέος Ποινικός ΚώδικαςΕπαμεινώνδας Κορκονέας