Πολιτική|05.09.2019 14:44

Opinion Poll: Πώς βλέπουν οι πολίτες τη νέα κυβέρνηση δύο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές

Newsroom

Πανελλαδική έρευνα για τις πολιτικές εξελίξεις, περίπου δύο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές που διενεργήθηκαν στις 7 Ιουλίου έκανε η Opinion Poll

Στην έρευνα της Opinion Poll φαίνεται η ετοιμότητα που έδειξε η κυβέρνηση, η κινητικότητα και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της, αλλά και γενικότερα οι κινήσεις της συναντούν μεγάλη αποδοχή, της δημιουργούν πολιτικό κεφάλαιο, εδραιώνουν τη θέση της και την ενισχύουν. Ταυτόχρονα, δημιουργούν νέο κλίμα στην κοινωνία και υψηλές προσδοκίες για το μέλλον. 

Σύμφωνα με την έρευνα της Opinion Poll, το 20,6% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί τα προβλήματα η νέα κυβέρνηση το δίμηνο της διακυβέρνησής της ενώ το 34,5% δηλώνει αρκετά.

Το 45,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί μέχρι σήμερα κριτική στην κυβερνητική πολιτική. Το 53,2% φαίνεται να αισιοδοξεί μετά τις εθνικές εκλογές για την πορεία της χώρας.

Ως σωστή επιλογή κρίνει η πλειοψηφία, ή αλλιώς το 66,1% την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το 51,4% πιστεύει ότι αυτό το καλοκαίρι η ετοιμότητας και ο συντονισμός ήταν καλύτερος από πέρυσι σε ότι αφορά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν.

Δείτε αναλυτικά σε γραφήματα τα αποτελέσματα της Opinion Poll

ΣΥΡΙΖΑΝέα Δημοκρατίαεθνικές εκλογέςOpinion Poll