Πολιτική|15.09.2019 14:30

ΔΕΘ: H απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο Έθνος για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Newsroom

Στο ερώτημα της Βούλας Κεχαγιά για το Έθνος απάντησε από τη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του Έθνους ρώτησε τον κ. Τσίπρα το εξής: «Χθες το βράδυ στην ομιλία σας σας άκουσα να λέτε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει ή αντιλαμβάνεται -αν θέλετε- την ανάπτυξη με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζονται κέρδη για λίγους ή να γίνονται χορηγίες ή δωράκια στους χορηγούς της. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορείτε να γίνετε πιο σαφής, τι εννοείτε και γιατί επικρίνετε με σφοδρότητα το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα, και εν τέλει θα ήθελα να καταλάβω αν διαφωνείτε με το μοντέλο ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας ή αν θεωρείτε ότι αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη».

O Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Κυρία Κεχαγιά, και τα δύο. Και διαφωνούμε κάθετα με αυτό το μοντέλο και θεωρούμε ότι δεν μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη, διότι ήδη έχουμε την πικρή εμπειρία ότι αυτό το μοντέλο μας οδήγησε στην κρίση. Το μοντέλο αυτής της παρασιτικής κερδοφορίας συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και ομίλων και το μοντέλο της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας. Εγώ χθες μίλησα με παραδείγματα, δεν μίλησα γενικά και αόριστα. Εσείς μείνατε στο παράδειγμα του μετρό της Θεσσαλονίκης, αλλά εδώ υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα τα οποία ανέφερα χθες.

Το νομοσχέδιο που βγαίνει σε διαβούλευση, ο λεγόμενος αναπτυξιακός νόμος, πέρα από το ότι περνά μια σειρά από αντιεργατικές ρυθμίσεις και αναδεικνύει την αντίληψη για το μοντέλο ανάπτυξης που έχει αυτή η νέα κυβέρνηση, ο οποία θέλει τους εργαζόμενους στο περιθώριο, έχει μια σειρά από φωτογραφικές διατάξεις για επιδοτήσεις συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας, οι οποίοι δεν είναι παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας, δεν προσθέτουν προστιθέμενη αξία στην παραγωγική δραστηριότητα. Θα δίνουμε χρήματα σε φίλους και κολλητούς».

Δείτε αναλυτικά την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο παρακάτω βίντεο:

ΔΕΘΈθνος