Πολιτική|17.09.2019 17:34

Υπόθεση Novartis: Συζητούν προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Newsroom

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis, εξετάζεται το ενδεχόμενο να διαχωριστεί η περίπτωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από αυτή του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αυτό που μελετάται είναι να συγκροτηθεί ακόμη και προανακριτική επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Πάντως, ο φάκελος που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή και θα ανοίξει την Τετάρτη θα κρίνει τις εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα, από όσα θα αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, και τα οποία περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο υλικό.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να μη θέλει, σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον, να εμπλέξει τον κ. Τσίπρα, παρότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει κατηγορήσει ανοιχτά τον τέως πρωθυπουργό ως ηθικό αυτουργό της υπόθεσης.  Όπως δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η τοποθέτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα γίνει την Τετάρτη με ανακοίνωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔΣταύρου Καλαφάτη. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η συζήτηση για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα ξεκινήσει στη Βουλή μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός κατονόμασε τον κ. Παπαγγελόπουλο ως «Ρασπούτιν» της Δικαιοσύνης, ενώ κατήγγειλε «παρεμβάσεις» και «σκευωρία» στην υπόθεση Novartis.

Αλέξης ΤσίπραςΔημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςNovartisΚυριάκος Μητσοτάκης