Κωνσταντοπούλου:Τι απαντά για το πόθεν έσχες των... 0,19 λεπτών το 2016
NewsroomΗ Ζωή Κωνσταντοπούλου με δήλωσή της σχολίασε τη δημοσιοποίηση των Πόθεν Έσχες ενώ σχολίασε και τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στα 0,19 ευρώ που είχε δηλώσει.
«Στο διάστημα κατά το οποίο ήμουν βουλευτής, τα εισοδήματά μου μειώθηκαν. Αυτό ήταν επιλογή μου: στην πολιτική δεν μπήκα για να πλουτίσω, αλλά για να προσφέρω. Και δεν το μετανιώνω. Επέλεξα να είμαι ενεργή βουλευτής, με καθημερινή παρουσία και δράση και όχι βουλευτής-φάντασμα. Επέλεξα να τιμήσω, ως όφειλα, τους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν. Και δεν είχα κανένα δίλημμα να αποποιηθώ βουλευτικούς μισθούς και οφίκια, όταν κάποιοι πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή» τονίζει η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.
«Το 2016, τα ακαθάριστα έσοδά μου από τη δικηγορία ήταν 26.840 ευρώ, ενώ τα έξοδα υπερέβησαν τα έσοδα, με τελικό αποτέλεσμα ζημία 5.968,28 ευρώ. Όσο για τα 0,19 ευρώ, που αποτέλεσαν το αντικείμενο δημοσιευμάτων, είναι οι τόκοι καταθέσεων που δηλώνονται υποχρεωτικά στο αντίστοιχο πεδίο της φορολογικής δήλωσης και στο Πόθεν Έσχες. Ελπίζω κάποτε να γίνει πραγματικός έλεγχος των Πόθεν Έσχες, με έμφαση στο Πόθεν. Το μοντέλο του πολιτικού που θησαυρίζει από την πολιτική και βγαίνει πλουσιότερος σε χρήμα και ακίνητη περιουσία είναι παράδειγμα προς αποφυγή και όχι προς μίμηση. Οι έντιμοι πολιτικοί δεν "βγάζουν" βίλες, ακίνητα και καταθέσεις από την ενασχόλησή τους με τα κοινά» προσθέτει ακόμα.
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:
«Μετά από 4 χρόνια, δημοσιεύθηκαν επιτέλους τα Πόθεν Έσχες, που οι προηγούμενοι κυβερνώντες κρατούσαν επτασφράγιστα. Σε όλο αυτό το διάστημα, με επανειλημμένες δημόσιες δηλώσεις και παρεμβάσεις μου, ζήτησα επίμονα να δημοσιευθούν και να ελεγχθούν, όχι μόνον τα Πόθεν Έσχες, αλλά και οι τραπεζικοί λογαριασμοί Κυβερνητικών προσώπων. Κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει.
Όπως ήταν… φυσικό, μετά την δημοσίευση των Πόθεν Έσχες, τη δημοσιότητα απασχόλησε το δικό μου Πόθεν Έσχες, με δημοσιεύματα που ανήγαγαν σε «γεγονός», με περιπαικτικούς τίτλους ότι «δήλωσα εισόδημα 0,19 ευρώ για το 2016». Ως μαχόμενη δικηγόρος από το 2003, έχω ως μοναδικό εισόδημα τη δουλειά μου, τη δικηγορία, την οποία υπεραγαπώ και την οποία περιόρισα, για να υπηρετήσω την πατρίδα μου και να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου στη Βουλή.
Στο διάστημα κατά το οποίο ήμουν βουλευτής, τα εισοδήματά μου μειώθηκαν. Αυτό ήταν επιλογή μου: στην πολιτική δεν μπήκα για να πλουτίσω, αλλά για να προσφέρω. Και δεν το μετανιώνω. Επέλεξα να είμαι ενεργή βουλευτής, με καθημερινή παρουσία και δράση και όχι βουλευτής-φάντασμα. Επέλεξα να τιμήσω, ως όφειλα, τους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν. Και δεν είχα κανένα δίλημμα να αποποιηθώ βουλευτικούς μισθούς και οφίκια, όταν κάποιοι πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή.
Μετά την προδοσία του 2015 και την ανατροπή του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, πρώτο μου μέλημα ήταν να συγκροτήσω την Πλεύση Ελευθερίας, για να έχουν οι πολίτες επιλογή. Επέλεξα αυτό που πίστευα αναγκαίο και όχι την οικονομική μου αποκατάσταση. Το 2016, τα ακαθάριστα έσοδά μου από τη δικηγορία ήταν 26.840 ευρώ, ενώ τα έξοδα υπερέβησαν τα έσοδα, με τελικό αποτέλεσμα ζημία 5.968,28 ευρώ. Όσο για τα 0,19 ευρώ, που αποτέλεσαν το αντικείμενο δημοσιευμάτων, είναι οι τόκοι καταθέσεων που δηλώνονται υποχρεωτικά στο αντίστοιχο πεδίο της φορολογικής δήλωσης και στο Πόθεν Έσχες.
Ελπίζω κάποτε να γίνει πραγματικός έλεγχος των Πόθεν Έσχες, με έμφαση στο Πόθεν. Το μοντέλο του πολιτικού που θησαυρίζει από την πολιτική και βγαίνει πλουσιότερος σε χρήμα και ακίνητη περιουσία είναι παράδειγμα προς αποφυγή και όχι προς μίμηση. Οι έντιμοι πολιτικοί δεν "βγάζουν" βίλες, ακίνητα και καταθέσεις από την ενασχόλησή τους με τα κοινά».
- ΑΟΖ Τουρκίας-Συρίας: Θέλουν να αγνοήσουν πλήρως την Κύπρο - Ο χάρτης με τα σχέδια των Τούρκων
- Ισραήλ: Ήχησαν οι σειρήνες στα κεντρικά της χώρας – Εκτοξεύθηκε πύραυλος από την Υεμένη
- Κρύο, βροχές και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα σήμερα
- Συμβουλές για «αναίμακτα» Χριστούγεννα: Πώς να κρατήσετε την ένταση μακριά από το οικογενειακό τραπέζι