Πολιτική|24.11.2018 10:40

Γεννηματά: Στο ίδιο έργο θεατές

Φώφη Γιωτάκη

Με τη δηκτική φράση «και σήµερα, στο ίδιο έργο θεατές» τιτλοφόρησε η Φώφη Γεννηµατά τη χθεσινή σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, µε αφορµή το ζήτηµα της ανοµίας στα πανεπιστήµια.

Η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής µε το σύντοµο µήνυµά της στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης χρέωσε για άλλη µία φορά στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης το κλίµα τεχνητής πόλωσης και διχασµού, τονίζοντας ότι επικρατεί ακόµη και στην ανταλλαγή απόψεων για την Παιδεία, «εκεί πουη συνεννόηση είναι όσο ποτέ απαραίτητη» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η κυρία Γεννηµατά έσπευσε να πάρει αποστάσεις και από τους δύο, σχολιάζοντας µε νόηµα: «Οµως ούτε Ρουβίκωνας ούτε “φάµπρικα” στις εξετάσεις. Αρκετά πια. Είναι ώρα ευθύνης για το µέλλον των παιδιών µας. Για όλους µας».

Με την παρέµβασή της δε στο Συνέδριο της ΟΤΟΕ επανέλαβε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης για όλα τα µείζονα θέµατα «αντί να βαδίσει η χώρα προς τις εκλογές σε µια αρένα λάσπης».

Κόκκινα δάνεια

Αναφερόµενη στην ατζέντα του Συνεδρίου της ΟΤΟΕ και τις προγραµµατικές προτάσεις του Κινήµατος Αλλαγής η κυρία Γεννηµατά επέµεινε: «Να περιέλθουν τα κόκκινα δάνεια -ιδιαίτερα των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελµατιών- στη διαχείριση ειδικού πιστωτικού Ιδρύµατος (Bad Bank), που θα δηµιουργηθεί µε δηµόσια και ιδιωτικά κεφάλαια, µε σκοπό µια συγκροτηµένη πολιτική αναδιάρθρωσης και επιβίωσης των επιχειρήσεων».

Για τα στεγαστικά δάνεια πρότεινε τον χωρισµό της οφειλής σε ενήµερη και παγωµένη. Η αποπληρωµή της ενήµερης οφειλής να συνεπάγεται αυτόµατη διαγραφή της παγωµένης. «Φυσικά µε προστασία της Α’ κατοικίας για τους µικρούς και µεσαίους δανειολήπτες που έπληξε η κρίση.

Χαίροµαι γιατί ενώ όταν καταθέσαµε τις προτάσεις µας αντιµετωπίσαµε επιφυλάξεις, σήµερα όλοι συζητούν λύσεις που εντάσσονται στην ίδια λογική» πρόσθεσε ενώ τάχθηκε κατά της λογικής των απολύσεων στις τράπεζες επισηµαίνοντας ότι µε τη νοµοθετική πρόταση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ενισχύονται οι συλλογικές συµβάσεις και ιδιαίτερα η κλαδική σύµβαση, επαναφέροντας τον θεσµό της επέκτασης και την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθµισης.

ΚΙΝΑΛΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαΒουλή