Άννα Διαμαντοπούλου: Έρχεται Θεσσαλονίκη μετά την επίσκεψη στη Δυτ. Μακεδονία (pics)
Τίμος ΦακαλήςΣτο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου σπούδασε πολιτικός μηχανικός και ξεκίνησε την διαδρομή της, επιστρέφει η Άννα Διαμαντόπουλου.
Η πρώην υπουργός και επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μιλήσει τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στη Νομική Σχολή, με αφορμή τα 30 χρόνια προγραμμάτων «Jean Monnet» στο ΑΠΘ.
Κεντρικό θέμα της θα είναι η Δ' Βιομηχανική Επανάσταση και το εκπαιδευτικό σύστημα. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη της πρώην υπουργού στη Βόρεια Ελλάδα τον τελευταίο μήνα.
Η κυρία Διαμαντοπούλου, το όνομα της οποίας έχει εμπλακεί και στα σενάρια της προεδρολογίας, πραγματοποίησε τριήμερη περιοδεία τον προηγούμενο μήνα στη Δυτική Μακεδονία, περνώντας και από τη γενέτειρά της, την Κοζάνη. Στάση έκανε και στο οινοποιείο της Κτήμα Άλφα, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας.
Στην εκδήλωση της Δευτέρας -την οποία διοργανώνει το Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό- θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, και ο πρώην πρόεδρος Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βασίλης Σκουρής με θέμα: «Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου ως θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών και επίκουρη καθηγήτρια του ΑΠΘ, Κατερίνα Σαββαΐδου, θα αναπτύξει τα εμπόδια και τις προκλήσεις σχετικά με την εναρμόνιση των φορολογικών συστημάτων των κρατών-μελών της Ε.Ε.
Το πάνελ συμπληρώνει ο καθηγητής Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Πέτρος Στάγκος, και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η Κοσμήτορας της Σχολής Ελένη Συμεωνίδου-Καστανίδου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Κωνσταντόπουλος» στις 18:00.
- Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
- Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
- Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ