Πολιτική|24.10.2018 21:54

Αντιδράσεις στην προφυλάκιση Παπαντωνίου

Newsroom

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Κοζάνης με τον κυβερνών κόμμα, Γιάννης Θεοφύλακτος, υπογράμμισε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη δεν φοβήθηκε, δεν δείλιασε, ήταν πραγματικά ανεξάρτητη, έκανε τη δουλειά της και ήταν τυφλή, όπως πρέπει».

Ο κ. Θεοφύλακτος δεν απέφυγε να σχολιάσει και τις αναφορές στο «δόγμα Πολάκη» παρατηρώντας ότι «το να μιλάει ο προφυλακισθείς, Γιάννος Παπαντωνίου για δήθεν “δόγμα Πολάκη”, στην ουσία δηλαδή να μιλά την ίδια γλώσσα που χρησιμοποιούν συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Νέας Δημοκρατίας, είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να προβληματίσει».

Πώς απαντούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Αν αφήσουμε, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ελεύθερη τη Δικαιοσύνη, ξέρει πολύ καλά να κάνει τη δουλειά της και το έργο της και βάζει στη θέση τους όσους διασπάθισαν δημόσιο χρήμα και κατάκλεψαν τα δημόσια ταμεία», σημείωσε από τη μεριά του ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, προσθέτοντας ότι «όσο ψηλά και αν βρίσκονται ή βρίσκονταν, θα τιμωρηθούν για όσα έπραξαν».

Ο κ. Καραγκούνης παρατήρησε ότι «η Δικαιοσύνη ούτε ποδηγέτηση ανέχεται, ούτε νουθεσίες χρειάζεται από οποιονδήποτε κυβερνητικό παράγοντα που προφανώς έχει μπερδέψει τη Δημοκρατία με τη «Μπανανία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος επανέλαβε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου εδώ και 10 χρόνια δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι «την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν την θέλουμε αλά καρτ».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος θύμισε ότι όλοι οι βουλευτές της ΔΗΣΥ ψήφισαν υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ και βουλευτής Β' Αθηνών, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, υπογράμμισε ότι «χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια για να γίνει αυτό που έγινε χθες».

«Καλώς έπραξε, δεν μας πέφτει λόγος», σχολίασε από την πλευρά του σχετικά με τη Δικαιοσύνη ο εισηγητής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

Ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, θύμισε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι ο τέταρτος κατά σειρά υπουργός του Κώστα Σημίτη που αντιμετωπίζει προβλήματα με τη Δικαιοσύνη και παρατήρησε ότι «15 ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν» προτού ο πρώην υπουργός υποχρεωθεί να απαντήσει στο «πόθεν έσχες;» και οδηγήθηκε στη φυλακή, αφού δεν κατάφερε να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.

Παπαδημούλης: «Κανείς μέχρι τώρα στην Ελλάδα δεν πίστευε ότι μόνο ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος είχε βάλει το χέρι στο μέλι»

O αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο «Reader.gr», δήλωσε σχετικά με την υπόθεση Παπαντωνίου:

«Η δικαιοσύνη, μετά από μία πολύχρονη καθυστέρηση, άρχισε να εφαρμόζει τα νόμιμα. Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν θα επιτεθούν στην Δικαιοσύνη γι’ αυτή της την απόφαση και δεν θα κρυφτούν πίσω από προσχήματα περί δήθεν πολιτικών σκοπιμοτήτων».

«Κανείς μέχρι τώρα στην Ελλάδα δεν πίστευε ότι μόνο ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος είχε βάλει το χέρι στο μέλι» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

Επιπλέον ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε «ελπίζω η αναθεώρηση του Συντάγματος να αλλάξει και αυτήν την άθλια ρύθμιση περί ευθύνης υπουργών. Το άρθρο 86, παράγραφος 2, το οποίο διευκόλυνε τη γρήγορη παραγραφή και την ατιμωρησία»

Κύρτσος: «Οι περιπτώσεις Τσοχατζόπουλου-Παπαντωνίου δείχνουν τη διαφορά μεταξύ του πρωταγωνιστή στο κύκλωμα της διαφθοράς και του μιμητή»

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος σχολιάζοντας την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου, έγραψε στο Twitter: «Οι περιπτώσεις Τσοχατζόπουλου-Παπαντωνίου δείχνουν τη διαφορά μεταξύ του πρωταγωνιστή στο κύκλωμα της διαφθοράς και του μιμητή. Ο Άκης έκανε πολλαπλάσιες παραγγελίες,πήρε θηριώδεις μίζες.Δήλωσε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ,τους έστειλε το πρωτοπαλίκαρο του. Πάντα "πρώτος" με την κακή έννοια».

T

Ψαριανός: «Η προφυλάκιση του είναι ανθρωποφαγία»

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός εξέφρασε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook διαφορετική άποψη από τη αυτή που εκφράζεται μέσω της ανακοίνωσης του κόμματός του. Ο βουλευτής ανέφερε πως «η προφυλάκισή του είναι ανθρωποφαγία».

«Δεν συμπαθούσα τον Παπαντωνίου, δεν ήμουν οπαδός εκείνου του πασοκισμού, του αυριανισμού και των επιδρομών στο κράτος και στα ταμεία. Θέλω όλοι όσοι υπήρξαν νταλαβεριτζήδες, διεφθαρμένοι, διαπλεκόμενοι, ληστοκυβερνήτες και "λιστοσυμμορίτες" να τιμωρηθούν και να δημευθούν οι περιουσίες τους. Ο Παπαντωνίου πιθανόν να είναι ανάμεσά τους - υπάρχουν, μάλλον, αποχρώσες ενδείξεις- όμως είναι α κ ό μ α αθώος. Δεν έχει αποδειχθεί η ενοχή του, δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε είναι πιθανόν να διαπράξει εγκληματικές ενέργειες.

Η προφυλάκισή του είναι ανθρωποφαγία, είναι του τύπου "δώστε αίμα και αποκεφαλισμούς" στον όχλο, στο πόπολο, στην πλεμπάγια, να χαρεί. Στα λιοντάρια. Αρένα, κρεμάλες, γκιλοτίνες. Ή κάποιοι εφαρμόζουν την "οδηγία Πολάκη" Ή αυτός γ ν ώ ρ ι ζ ε την απόφαση και την περίμενε. Δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο. Πάντως η σχετική ανακοίνωση, η δήλωση για το θέμα αυτό, που έκανε ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ είναι εντελώς Λάθος. Άκυρη και Άκαιρη και Ανόητη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απάντησε μέσω του Facebook, στην προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου λέγοντάς του ότι πληρώνει το «δόγμα Σημίτη».

σκάνδαλοΓιάννης ΘεοφύλακτοςΓιάννος Παπαντωνίου