Πολιτική | 29.11.2018 12:16

ΝΔ: Πελατειακές πολιτικές από την κυβέρνηση

Σπύρος Μουρελάτος

Σε µία ξεκάθαρη προεκλογική ατζέντα, που στοχεύει να συσκοτίσει τις σοβαρές παρενέργειες της καταστροφικής οικονοµικής πολιτικής της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εντάσσει η ηγεσία της Ν∆ την πρωθυπουργική αγωνία -όπως χαρακτηρίζεται- για την ανακοίνωση µέτρων που είναι κατώτερα των πραγµατικών αναγκών της ελληνικής οικονοµίας, αλλά και των ίδιων των προ ολίγων µηνών εξαγγελιών του κ. Τσίπρα.

Από το βήµα της χθεσινής εκδήλωσης του Επαγγελµατικού Επιµελητηρίου Αθηνών για τη βράβευση των βιώσιµης και καινοτόµου επιχειρηµατικότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκάλεσε τον πρωθυπουργό -απαντώντας στις αιτιάσεις του- για οµολογία αποτυχίας και για ακόµη µία χοντροκοµµένη απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού, απαριθµώντας τα δεινά που, κατά τον πρόεδρο της Νέας ∆ηµοκρατίας, έφερε η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, από το α’ εξάµηνο του 2015 και το κλείσιµο των τραπεζών έως την υποθήκευση της δηµόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στο Υπερταµείο.

«Η µεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πήρε από τους Ελληνες δέκα και επέστρεψε το ένα, διέλυσε τη µεσαία τάξη και σήµερα υπονοµεύει το µέλλον της χώρας» είπε ο αρχηγός του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης και επέµεινε ότι αναγκαία συνθήκη για την ανάκαµψη της οικονοµίας δεν είναι η εγκόλπωση επιδοµατικών-πελατειακών πολιτικών, αλλά η αποµάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση.

Οδικός χάρτης

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, εξάλλου, εκτενώς στον «γαλάζιο» οδικό χάρτη για την επόµενη ηµέρα της ελληνικής οικονοµίας, επί τη βάσει της µείωσης της φορολογίας, της προώθησης στρατηγικών µεταρρυθµίσεων και της διάχυσης της ευηµερίας όχι µόνον στους µετόχους αλλά και στους εργαζοµένους κάθε επιχείρησης.

Στενοί του συνεργάτες, εξάλλου, επισήµαναν τον συµβολισµό της χθεσινής παρουσίας του κ. Μητσοτάκη ως επιβράβευση και ψήφο εµπιστοσύνης της Ν∆ στην επιχειρηµατικότητα της κανονικότητας και της διπλανής πόρτας, και όχι µιας ελίτ.

Θέµα ηµερών θεωρείται, εξάλλου, από «γαλάζιες» επιτελικές πηγές η ανακοίνωση των «εκλεκτών» του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης για τον ∆ήµο Πειραιά και την Περιφέρεια Κρήτης. Σήµερα και αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τον Νοµό Αχαΐας, όπου, µεταξύ άλλων, θα έχει στο πλευρό του τον υποψήφιο περιφερειάρχη ∆υτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρµάκη.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ν∆ αναµένεται να µιλήσει σε κοινή συνεδρίαση των ΝΟ∆Ε Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, ζητώντας την πλήρη συστράτευση του κοµµατικού µηχανισµού ώστε να περιέλθει εκ νέου σε «γαλάζια» χέρια η συγκεκριµένη Περιφέρεια 

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατία