Πολιτική|30.11.2018 13:00

Φλαμπουράρης: Οι τράπεζες να λειτουργούν και με κοινωνικά κριτήρια

Κατερίνα Τζαβάρα

Μήνυμα στις τράπεζες να λειτουργούν και με κοινωνικά κριτήρια, όχι απλώς με όρους διαφάνειας, έστειλε από βήματος της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο.

Αφορμή ήταν επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Μανιάτη με θέμα «Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της εξαγωγικής εταιρείας αγροτικών προϊόντων της Αργολίδας GERFA – Γ.Ν. Φραγκίστας – 2.000 παραγωγοί, 400 και 700 εργαζόμενοι στον αέρα». Η εταιρία που βρίσκεται στο νομό Αργολίδας είχε ζητήσει δάνειο ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ από την Εθνική Τράπεζα.

«Είναι μια απολύτως εξαγώγιμη εταιρία, λειτουργεί 53 χρόνια ο κύκλος εργασιών είναι ύψους 18 ευρώ ενώ έχει χρέη 6 εκ. ευρώ αν δανειοδοτηθεί με το ένα τρίτο, μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Μανιάτης. Απαντώντας ο κ. Φλαμπουράρης, ανέφερε ότι ήδη έχει επικοινωνήσει με την Εθνική Τράπεζα με την οποία συνεργάζεται η εταιρία, ζητώντας να εξεταστεί το ζήτημα με κοινωνική ευαισθησία και να δοθεί η δανειοδότηση ύψους 2 εκ. ευρώ που χρειάζεται ώστε να πληρωθούν εργαζόμενοι και παραγωγοί.

Επισημαίνοντας βέβαια πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει σε έναν ιδιωτικό φορέα ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε πως «η τράπεζα πρέπει να έχει την κοινωνική ευαισθησία ώστε 700 εργαζόμενοι να μην βρεθούν στο δρόμο για 2 εκ ευρώ όταν παλαιότερα χωρίς εγγυήσεις δίνονταν εκατομμύρια». Από την πλευρά του ο κ. Μανιάτης χαρακτήρισε την παρέμβαση θετική.

Αλέκος Φλαμπουράρηςτράπεζες