Πολιτική|12.12.2019 14:36

Τασούλας σε Γεροβασίλη: Να ανακαλέσει η Κασιμάτη το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»

Newsroom

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ήρθε σε επικοινωνία με την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία χαρακτήρισε ως απαράδεκτη τη δήλωση της Νίνας Κασιμάτη. Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε από την κυρία Γεροβασίλη να επικοινωνήσει με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου εκείνη να ανακαλέσει την έκφραση «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνια» 

Η ΝΔ ζητεί την αποπομπή της Κασιμάτη 

Την κεφαλή της Νίνας Κασιμάτη επί πίνακι ζητεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης η Νέα Δημοκρατία και με σχετική ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, απαιτούν από τον Αλέξη Τσίπρα να την αποπέμψει από τον ΣΥΡΙΖΑ για το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». «Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία.

Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την κ. Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μηνύσεις και αποτροπιασμός από αστυνομικά συνδικάτα

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί εξέδωσαν ανακοινώσεις-οργής για την κυρία Κασιμάτη. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ζήτησε από τη βουλευτή να ζητήσει δημόσια συγνώμη, γιατί σε διαφορετική περίπτωση το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Από την πλευρά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής απάντησε στην κυρία Κασιμάτη με μία φράση του Σωκράτη: «Αν ένας γάιδαρος σε κλωτσήσει δεν έχει νόημα να τον κλωτσήσεις και εσύ».

Στην κρίση του λαού η κυρία Κασιμάτη

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, περιφέρεια όπου πολιτεύεται η κυρία Κασιμάτη, εξέδωσε επίσης ανακοίνωση, που αναφέρει ότι: «Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αποδείξουμε αν ως επαγγελματίες εργαζόμενοι, και μάλιστα στην Περιφέρεια του Πειραιά που πολιτεύεται η κα Βουλευτής, είμαστε «Γουρούνια και Δολοφόνοι», αυτό άλλωστε απαντάται καθημερινά από το έργο μας, υπηρετώντας και προστατεύοντας τον πολίτη, με υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μας, με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας ή και της ζωής μας, με μηδαμινά μέσα, ακόμη και με χρήματα από την τσέπη μας που τα στερούνται οι οικογένειές μας, καθώς επίσης και από τους χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς συναδέλφους μας. Στην κρίση του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα της Τοπικής Κοινωνίας την κα Βουλευτή».

Κασιμάτη: Στερεότυπη φράση που έχει καθιερωθεί στις νεότερες γενιές

Η Νίνα Κασιμάτη με επιστολή της στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά θέλησε να εξηγήσει την ανάρτηση που έκανε στο Facebook. Όπως σημείωσε, μεταχειρίστηκε μια «στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία και ειδικότερα στις νεότερες γενιές». Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται έκπληκτη για την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών, καθώς όπως λέει χρησιμοποίησε τη φράση ως μέρος σκωπτικού σχολίου, «κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα».

Επιπλέον εξέφρασε τη λύπη της για την χρήση της φράσης «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», η οποία όπως λέει δεν αντικατοπτρίζει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ΕΛ.ΑΣ. Ακόμη η κ. Κασιμάτη χαρακτήρισε άδικη και δυσανάλογη την αντίδραση των αστυνομικών, καθώς μόλις πριν από λίγο καιρό υπέγραψε αναφορά στη Βουλή προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υιοθετώντας και καταθέτοντας Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά με τα συνδικαλιστικά τους αιτήματά.

«Η πολύ πρόσφατη επικαιρότητα, με τα φαινόμενα υπερβάλλουσας βίας εκ μέρους συναδέλφων σας εναντίον πολιτών, ακόμα και σήμερα εναντίον νοσοκομειακών γιατρών, δείχνει ότι η υπόθεση του εκδημοκρατισμού της Αστυνομίας δεν έχει τελειώσει ή μπορεί και να πηγαίνει πολλά βήματα πίσω» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις προοδευτικές και δημοκρατικές απόψεις.

Νίνα ΚασιμάτηαστυνομίαΌλγα ΓεροβασίληΚωνσταντίνος Τασούλας