Πολιτική|21.12.2019 18:42

Η αμηχανία των Παπανδρεϊκών του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις βαριές εκφράσεις Σκουρλέτη

Γιάννης Πολίτης

Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι διχάζει ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ, και ας έχουν προσαρτίσει σε αυτόν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ με Παπανδρεϊκές καταβολές. Μάλιστα μόλις χθες ο Πάνος Σκουρλέτης ανέβασε τους τόνους χαρακτηρίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό ως «τοξικό». «Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένα πρόσωπο που έχει συνδεθεί με το πρώτο μνημόνιο, είναι ένα τοξικό πρόσωπο στην πολιτική ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι το «Παπανδρεϊκό μπλοκ» θα έβγαζε μία διαρροή ή μία ανακοίνωση, που θα καταδίκαζε τις συγκεκριμένες δηλώσεις όχι μόνο δεν έκανε κάτι τέτοιο αλλά επέλεξε την οδό της αμήχανης σιωπής. Πάντως αυτή είναι η δεύτερη αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μία εβδομάδα, στο δρόμο για την «Πασοκοποίηση». Το περασμένο Σαββατοκύριακο άλλωστε προηγήθηκε η οργισμένη αντίδραση των «εκσυγχρονιστών» με προεξέχοντες τον Δημήτρη Λιάκο και τον Νίκο Μπίστη με αφορμή τις δηλώσεις Πολάκη για το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στα «Νέα».

Πάντως η Χαριλάου Τρικούπη απαντώντας στις δηλώσεις Σκουρλέτη σημείωσε πως «τοξικοί είναι αυτοί που συνευρέθηκαν με τη Χρυσή Αυγή στις πλατείες των αγανακτισμένων. Τοξικοί είναι αυτοί που, αφού έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και στο τρίτο εξοντωτικό μνημόνιο, συγκυβέρνησαν για χρόνια με τους υπεύθυνους της κρίσης, δηλαδή την καραμανλική Δεξιά μα και με την ακροδεξιά του Καμμένου. Αλλά από σκουρ-λ-ιασμένα μυαλά δεν περιμέναμε και τίποτα σοβαρό».

Γιώργος ΠαπανδρέουΣΥΡΙΖΑΠάνος Σκουρλέτης