Πολιτική|24.12.2019 14:09

Μητσοτάκης: Πάω στο βουνό για να σκεφτώ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Newsroom

Στα τέλη Φεβρουαρίου ή τον Μάρτιο του 2020 θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Γι' αυτό και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται πως κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει στη Φώφη Γεννηματά ότι τα Χριστούγεννα θα βρει λίγο χρόνο για να πάει δύο μέρες στο βουνό και να σκεφτεί ποιος θα είναι τελικά ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Η συζήτηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου τον περασμένο Οκτώβριο, όταν εκείνη είχε ρωτήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν έχει σκεφτεί κάποιο όνομα για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης φεύγει για το Μέτσοβο, όπου θα περάσει μερικές ημέρες στις γιορτές. Το πρωί της Τρίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είχε τον εξής διάλογο με τους δημοσιογράφους:

Μητσοτάκης: Βουνό είχα πει θα πάω και στο βουνό θα πάω.
Δημοσιογράφος: Πρέπει όμως να κατεβείτε από εκεί με την πλάκα με το όνομα.

Κάσος και μετά Μέτσοβο

Οπως έγινε γνωστό, πάντως, από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κάσο ανήμερα τα Χριστούγεννα σε μια επίσκεψη με έντονο συμβολισμό και στη συνέχεια θα αναχωρήσει από την Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης και θα μεταβεί στο Μέτσοβο όπου θα παραμείνει ως την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου

Ο πρωθυπουργός κατά την παραμονή του στην Κάσο θα επισκεφθεί το ακριτικό φυλάκιο, θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του νησιού και θα συνομιλήσει με κατοίκους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης, 25 Δεκεμβρίου, θα αναχωρήσει για το Μέτσοβο Ιωαννίνων όπου θα παραμείνει έως την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου».

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Γεννηματά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο διάλογος αυτός για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο. Ακολουθεί ο διάλογος: 

Μητσοτάκης: Ξέρω ότι η άποψή σας είναι να αποσυνδέεται η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τις πρόωρες εκλογές.

Γεννηματά: Ναι, έχουμε κάνει αυτή την πρόταση από το 2016. Αλλά να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, να εκλέγεται μονοκομματικός πρόεδρος με 151 ψήφους.

Μησοτάκης: Αυτό δεν είναι μόνο θέμα διαδικασίας, αλλά και προσώπου.

Γεννηματά: Σκέφτεσαι κάτι; Εχεις κάποιον στο μυαλό σου;

Μητσοτάκης: Οχι, τα Χριστούγεννα θα ξεκλέψω ένα διήμερο να πάω στο βουνό, εκεί παίρνω τις σημαντικές αποφάσεις.

Γεννηματά: Ούτε εκεί ταριάζουμε. Εγώ τις παίρνω στη θάλασσα!

ΜέτσοβοΚυριάκος ΜητσοτάκηςΦώφη ΓεννηματάΠρόεδρος της Δημοκρατίας