Πολιτική|10.01.2020 15:54

Κύκλοι Μαξίμου: Ο Τσίπρας δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι αξιόπιστος σύμμαχος

Newsroom

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις επαφές και τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.  Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το κλίμα να είναι χαλαρό.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό «Πότε επέστρεψες; Τι πρόλαβες να κάνεις;» και στη συνέχεια του έδωσε συμβουλές πώς να ξεπεράσει το τζετ λαγκ. «Να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική!» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό! 

Ωστόσο, το χαλαρό κλίμα άλλαξε άρδην κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Αλέξη Τσίπρα να εκφράζει τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία του για τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, ενώ εξέφρασε την αντίρρησή του στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των F-35, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς και στα «καλλιστεία» -όπως τα χαρακτήρισε- για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγές Μαξίμου

Κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας τη θέση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξαν: «Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος. Ούτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Πατρίδα μας, την ώρα που υπάρχει έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή μας. Επιπλέον, κάνει λάθος να ζητά την αναστολή της αναβάθμισης της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Προξενεί, μάλιστα, εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του, καθώς ο ίδιος είχε προχωρήσει στη διαπραγμάτευση αυτής της αμυντικής συνεργασίας».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μην καταλαβαίνει  ότι οι διεθνείς σχέσεις βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος. Δεν είναι δίνω χωρίς να παίρνω, είναι δίνω και παίρνω. Ας ελπίσουμε αυτό το έλλειμμα κατανόησης να μην έχει  επιπτώσεις στην εθνική μας ασφάλεια, μεταφέρεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης ΤσίπραςΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος Μητσοτάκης