Πολιτική|16.01.2020 21:04

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Λατρεύει τα ταξίδια, της γάτες και τους πίνακες ζωγραφικής

Newsroom

Η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι μια διακεκριμένη δικαστικός διεθνούς ακτινοβολίας που από τον Οκτώβριο του 2018 έγινε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στην Ιστορία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, όμως, είναι παράλληλα και μία σύγχρονη γυναίκα με γεμάτη προσωπική και κοινωνική ζωή, αδυναμία στα ταξίδια και μεγάλη αγάπη για τα ζώα. 

«Κοινωνική, απλή». Ετσι χαρακτηρίζουν την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου άνθρωποι που την ξέρουν. Φίλοι της, γείτονές της ακόμη και συνάδελφοί της. Οπως μπορείτε να δείτε στο ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη για το OPEN TV, η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι απλή και χαμογελαστή αλλά όταν χρειαστεί, δεν μασάει τα λόγια της. Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο. Μεγάλωσε με τους Κώδικες και το Σύνταγμα, αφού και ο πατέρας της έφθασε μέχρι και το βαθμό του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. 

Οι ένοικοι του συγκροτήματος και οι γείτονές της κάνουν λόγο για μία φιλική και προσιτή γυναίκα και μια προσωπικότητα που θα ήθελαν να δουν στην Προεδρία της Δημοκρατίας. 

Λατρεύει τα ταξίδια και τη θάλασσα, όπου έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές είτε στις διακοπές της είτε στα επαγγελματικά της ταξίδια. Εχει φωτογραφίες με τους φίλους της, δικαστές. Οσοι την γνωρίζουν, λένε ότι έχει πάθος με τη ζωγραφική και τους πίνακες, φροντίζοντας να είναι παρούσα στις εκθέσεις που την ενδιαφέρουν. Μία ακόμη μεγάλη αγάπη της είναι και οι γάτες. 

Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΑικατερίνη ΣακελλαροπούλουΣυμβούλιο της Επικρατείας