Πολιτική|22.01.2020 16:40

Ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Οι απουσίες Μεϊκόπουλου και Ζουράρι

Βούλα Κεχαγιά

Μία βλάβη του αυτοκινήτου του στην Συγγρού στέρησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο την δυνατότητα να ψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Μεϊκόπουλος δεν κατάφερε να βρει ταξί για να τον μεταφέρει στη Βουλή κι έτσι αναγκάστηκε να περπατήσει μέχρι το Κοινοβούλιο όπου όμως βρέθηκε με καθυστέρηση ολίγων δευτερολέπτων μετά την δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου από το Προεδρείο.

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη απευθύνθηκε στο Προεδρείο για να διαπιστώσει εάν μπορούσε να υπάρξει επιστολή πρόθεσης αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό. Επιστολή πρόθεσης ψήφου δεν έστειλε πάντως ο βουλευτής της β' Θεσσαλονίκης Κώστας Ζουράρις ο οποίος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόδι του και δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Σημειωτέον ότι δεν έδωσε το «παρών» ούτε στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Τρύφων Αλεξιάδης και Νίκος Συρμαλένιος απουσίαζαν για λόγους υγείας και εξέφρασαν την πρόθεση ψήφου τους με επιστολές. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ψήφισε με επιστολική ψήφο υπέρ της κ. Σακελλαροπούλου.

Δείτε και το ρεπορτάζ του OPEN TV

Κώστας ΖουράριςΑικατερίνη ΣακελλαροπούλουΠρόεδρος της Δημοκρατίας