Πολιτική|24.02.2020 15:40

ΣΥΡΙΖΑ: i-κανοποίηση στην Κουμουνδούρου για την ψηφιακή πλατφόρμα

Newsroom

To διαδικτυακό «μονοπάτι» και τη δυνατότητα που προσφέρει για αδιαμεσολάβητη επικοινωνία έχει στόχο να εκμεταλλευτεί ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο ίδιος αποτελεί το «δυνατό χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ. To πρώτο τεστ της -πλατφόρμας iSyriza- έγινε την περασμένη εβδομάδα και έφερε ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου καθώς η συμμετοχή ήταν υψηλή αλλά και ενεργή. Ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις μελών που υποβλήθηκαν διαδικτυακά.

Σύμφωνα με τους αριθμούς:        

  • Το 75% όσων υπέβαλλαν ερώτηση ήταν νέα μέλη που γράφτηκαν μέσω της πλατφόρμας στον ΣΥΡΙΖΑ. 1
  • 3.000 ήταν τα νέα μέλη που αναζήτησαν να πληροφορηθούν ποιες είναι οι 20 δημοφιλέστερες ερωτήσεις οποίες προέκυψαν από ψηφοφορία.
  • Περισσότεροι από 100.000 ήταν τέλος αυτοί που μπήκαν στην πλατφόρμα και παρακολούθησαν «ζωντανά» τον Τσίπρα στο πρώτο «iAsk&Watch» να απαντά στα ερωτήματα.

Αυτό το ακροατήριο, που παραμένει εξαιρετικά δύσκολος στόχος για μια ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση, μέσω της πλατφόρμας όχι μόνο ήταν εκεί, αλλά συμμετείχε και στη διαμόρφωση της συζήτησης καταδεικνύοντας τη δυναμική  των νέων μέσων. Αυτός είναι και ο λόγος που ο μεν Τσίπρας σε κάθε του παρέμβαση τονίζει τη σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το μετασχηματισμένο κόμμα, ο δε Χαρίτσης χαμογελά, καθώς είναι αυτός που έχει xάσει τον ύπνο του έχοντας αναλάβει να «τρέξει» το ψηφιακό Project

ΣΥΡΙΖΑψηφιακή πλατφόρμα