Πολιτική|08.12.2018 08:29

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Σχέδιο εναντίον της επόμενης κυβέρνησης βλέπει η ΝΔ - Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.

Σπύρος Μουρελάτος

Ευσεβείς πόθους του Μεγά­ρου Μαξίμου για υπονό­μευση του έργου της επό­μενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας βλέπει η ηγεσία του κόμματος πίσω από την ανο­χή φαινομένων ανομίας που σημάδεψαν τις προχθεσινές εκ­δηλώσεις μνήμης για τη δολο­φονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Ολα αυτά δεν μπορούν πια να θεωρούνται τυχαία. Η ανοχή που επιδεικνύεται είναι απολύτως συνειδητή και έχει αποθρασύνει τις γνωστές συμμορίες που συ­μπεριφέρονται πια σαν να έχουν το ακαταδίωκτο. Εξόφθαλμο, όμως, είναι και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύσει μέσω αυτών των ομάδων την επόμενη κυβέρνηση» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς, που δεσμεύεται ενώπιον των πολιτών οι οποίοι ταλαιπωρούνται και βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, ότι ως κυβέρ­νηση του τόπου θα επιδείξει μηδενική ανοχή στα συγκεκρι­μένα φαινόμενα.

Στην Πειραιώς, θεωρούν πως τακτική της κυβέρνησης είναι να μη διαταράσσει τις εκλεκτικές σχέσεις που, όπως τονίζεται, δι­ατηρεί με τις συγκεκριμένες ομάδες, ώστε την επομένη των εκλογών να παρεμποδιστεί η εφαρμογή του «γαλάζιου» προ­γράμματος μέσω γενικευμένων αναταραχών.

Στο μέτωπο της Οικονομίας, στε­νοί συνεργάτες του κ. Μητσοτά­κη επισημαίνουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιτάσσει στην άκρατη παρο- χολογία της κυβέρνησης, αλλά και στην επιδίωξη εκ νέου εγκα­θίδρυσης ενός πελατειακού κρά­τους άλλων εποχών μέσω αθρό­ων προσλήψεων ημετέρων στο Δημόσιο, μια συνεκτική πρότα­ση για την επανεκκίνηση της Οικονομίας, και ειδικότερα για την ελάφρυνση εκατομμυρίων συμπολιτών μας από τα χρέη που τους βαρύνουν. Συγκεκριμένα, μέσω χθεσινής δήλωσής του, ο πρόεδρος του κόμματος επαναφέρει την πρό- τασή του για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Εφο­ρία και ασφαλιστικά ταμεία.

Οφειλές

Ο κ. Μητσοτάκης εξηγεί πως αυ­τή αφορά κατεξοχήν τις Ελληνί­δες και τους Ελληνες που χρω­στούν στο κράτος έως 3.000 ευρώ, ήτοι τέσσερις στους πέντε οφειλέτες.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει κατα­θέσει μια ολοκληρωμένη πρό­ταση για έναν απλό μηχανισμό ρύθμισης και διαγραφής οφει­λών. Δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε μικρομεσαίες επιχειρή­σεις. Εννοείται, βέβαια, ότι για τους συνεπείς φορολογούμενους και δανειολήπτες θα υπάρχει μια ακόμη πιο ευνοϊκή ρύθμιση: το λεγόμενο "λευκό μητρώο" που προτείνουμε» σημειώνει ο αρ­χηγός του κόμματος της αξιω­ματικής αντιπολίτευσης.

Η Αστυνομία απαντά στη ΝΔ

Επίθεση στην κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια μετά την πορεία στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου εξαπέλυσε η ΝΔ, η οποία με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «συνειδητή ανοχή» που «έχει αποθρασύνει τις γνωστές συμμορίες που συμπεριφέρονται πια σαν να έχουν το ακαταδίωκτο», ενώ επέρριψε ευθύνες και στον αρχηγό της Αστυνομίας. Παράλληλα διεμήνυσε ότι «με την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η ανοχή στα φαινόμενα αυτά θα είναι μηδενική». Η ΕΛ.ΑΣ. σήκωσε το γάντι και απάντησε: «Η Αστυνομία με σχέδιο και αποφασιστικότητα περιφρούρησε το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν κατά την επέτειο για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ αποκατέστησε γρήγορα την ομαλότητα στην Αθήνα.

Η φετινή μαθητική πορεία και η εκδήλωση στην οδό Ναυαρίνου, στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα.Τα επεισόδια ήταν περιορισμένης και ελεγχόμενης έκτασης. Παρ' όλα αυτά, η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της για άλλη μια φορά επιμένουν να εμφανίζουν την Αθήνα ως βομβαρδισμένη πόλη, ξεχνώντας ότι η πρωτεύουσα καιγόταν επί των ημερών τους.Αλλη μια φορά η προσδοκία τους δεν έγινε πραγματικότητα.

Προεξοφλούσαν εκτεταμένα και ανεξέλεγκτα επεισόδια προκειμένου να ενισχύσουν τη ρητορική του φόβου και της καταστροφολογίας, αλλά και πάλι διαψεύστηκαν. Εφτασαν στο σημείο να προβλέπουν ότι ΘΑ είναι κυβέρνηση και ότι ΘΑ έχουν επεισόδια τα οποία ΘΑ έχει προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ από το. παρελθόν. Ελεος!

Στην εμμονή της ΝΔ για βίαιη καταστολή και αστυνομοκρατία, θυμίζουμε ότι η βία γεννά βία. Η υπηρέτηση του ρόλου της Αστυνομίας είναι μια διαρκής άσκηση ισορροπίας μεταξύ ασφάλειας και δημοκρατίας. Η υπέρβαση των ορίων από Αστυνομικούς δεν είναι ανεκτή».

Νέα ΔημοκρατίαΘοδωρής Κυριακού