Προανακριτική: Με απόφαση της Βουλής διευρύνεται το κατηγορητήριο για Παπαγγελόπουλο
Newsroom
Μόνο με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής μπορεί να υπάρξει διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σύμφωνα με την γνώμη που διατυπώνει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.
Ως εκ τούτου θα πρέπει να υποβληθεί νέα πρόταση άσκησης δίωξης από 30 τουλάχιστον βουλευτές, στη συνέχεια αυτή να συζητηθεί και να λάβει απόφαση η Ολομέλεια προκειμένου η υπάρχουσα προκαταρκτική επιτροπή να συμπεριλάβει στο αντικείμενο της και άλλα αδικήματα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Η Επιστημονική Υπηρεσία επισημαίνει, πάντως, ότι «η προκαταρκτική εξέταση περιλαμβάνει τις προανακριτικές πράξεις που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση και όχι άλλες». Καταλήγει, ωστόσο, ότι η Ολομέλεια της Βουλής δύναται να αναθέσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην ήδη διενεργούσα προκαταρκτική εξέταση ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, επικαλούμενη «το πνεύμα» του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που «ευνοεί την ανάθεση στο αυτό όργανο συναφών υποθέσεων».
Στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης έχει προγραμματιστεί αύριο, Πέμπτη, η εξέταση του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, μετά τους ισχυρισμούς Μιωνή.
- Στόχος του Τραμπ μια εκεχειρία στην Ουκρανία μέχρι το Πάσχα - Οι κρίσιμες αποφάσεις
- Θρίλερ με τον νεκρό άστεγο σε εστιατόριο: Βίντεο από τη στιγμή που υπάλληλοι τον αφήνουν στο πεζοδρόμιο
- Η Γαλλία δίνει άλλα 2 δισ. ευρώ στην Ουκρανία: Οι δηλώσεις Μακρόν - Ζελένσκι στο Παρίσι
- Η παγκόσμια ισότητα των φύλων θέλει 134 χρόνια για να επιτευχθεί: «Άλμα» 20 θέσεων για την Ελλάδα - Πού χωλαίνει ακόμα