Κώστας Καραμανλής: Θέλετε Μητσοτάκη ή Τσίπρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό;
NewsroomΜε ένα ...δίλημμα επέλεξε να τοποθετηθεί τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο ζήτημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού / μεταναστευτικού κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο κ. Καραμανλής αφού επεσήμανε ότι σε ένα εθνικό θέμα προέχει η εθνική συνεννόηση, πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης είναι συντεταγμένη πίσω από τις πολιτικές της κυβέρνησης. «Εγώ δεν θα πατήσω τη μπανανόφλουδα να έρθω και να επιτεθώ στην αξιωματική αντιπολίτευση. Θα απαντήσω με ένα δίλημμα: Θέλετε τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό και το προσφυγικό;», σημείωσε.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τον τελευταίο καιρό «η ελληνική κυβέρνηση και η χώρα είπαν δύο “όχι”. Το πρώτο “όχι” δόθηκε από τα Σώματα Ασφαλείας, την Ελληνική Αστυνομία και τον Ελληνικό Στρατό, που επέδειξαν μία απίστευτη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.Το δεύτερο “όχι” το εισέπραξε η Τουρκία από τους στρατηγικούς μας συμμάχους».
Αναφερόμενος στην Τουρκία, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι όλοι έχουμε ωριμάσει πλέον και καταλαβαίνουμε ότι -είτε μας αρέσει είτε όχι- μέρος της λύσης, που πρέπει να δοθεί, είναι ο Τούρκος Πρόεδρος, με όλους τους εκβιασμούς». Ξεκαθάρισε όμως πως «ο εκβιασμός τελειώνει εδώ. Διότι βλέπετε για πρώτη φορά η Ευρώπη να είναι μία γροθιά».
Ερωτηθείς σχετικά με τη δημιουργία της κλειστής ελεγχόμενης δομής στις Σέρρες για μετανάστες που δεν δικαιούνται στο εξής και για ένα μήνα, να υποβάλουν αίτηση ασύλου και θα επιστρέφονται στις χώρες προέλευσης τους, ο υπουργός Υποδομών υπογράμμισε ότι αυτό γίνεται με απόλυτη συνεννόηση και τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών αρχών, ενώ ζήτησε οι Σέρρες να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση.
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σωκράτης Φάμελλος πρόεδρος, τα προβλήματα της Κουμουνδούρου άλυτα – Η συμμετοχή, ο ισχυρός παράγοντας Πολάκης και τα σενάρια επιστροφής της Νέας Αριστεράς
- Στο «χαρτί» της οικονομίας επενδύει η κυβέρνηση - Ποια σήματα θα εκπέμψει ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
- ΜΜΜ: Ερχονται ανέπαφες πληρωμές και «έξυπνες» στάσεις, αλλά τα ανεκτέλεστα δρομολόγια αποθαρρύνουν τους επιβάτες
- Διεθνολόγος για πόλεμο στην Ουκρανία: «Τρομακτική η επιτάχυνση των εξελίξεων - Μεγάλοι κίνδυνοι»