Πολιτική|10.12.2018 21:56

Ορφανός: «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον - Ο,τι είπαμε, θα το κάνουμε» (pics+vid)

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

«Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» είναι το όνομα της παράταξης του υποψηφίου δημαρχου Θεσσαλονίκης, Γιώργου Ορφανού, το οποίο παρουσίασε σε εκδήλωση που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης Ο κ. Ορφανός με κεντρικό σύνθημα "Ο,τι είπαμε, θα το κάνουμε" και με το μότο "θα μετατρέψουμε τη Θεσσαλονίκη από ουραγό σε πρωταγωνιστρια" παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις της παράταξής του.

Στην εκδήλωση ο Γιώργος Ορφανός επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι τα κόμματα πρέπει να μείνουν έξω από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σημειωνοντας ότι "είμαι μέλος κόμματος, αλλά ξέρω ότι τα κόμματα είναι θεσμοί που στηρίζουν τη λειτουργία της Δημοκρατία και η κύρια δράση τους είναι στο Κοινοβούλιο. Στην τοπική αυτοδιοίκηση τα κομματικά όρια ξεπερνιούνται. Αυτό το είπα εδώ και τρεις δεκαετίες".

Ο Γιώργος Ορφανός αναφέρθηκε και  στη συμφωνία των Πρεσπων, χαρακτηριζοντας την ως "όχι απλώς απαράδεκτη, αλλά αποτελεί εθνική ήττα, χωρίς να βλέπω κάποιο κέρδος". Παράλληλα, σημείωσε ότι "δεν ανεχόμαστε ότι αυτή η συμφωνία θα γίνει πράξη. Μακεδόνας γεννήθηκα και μεγάλωσα, αυτή είναι η περηφάνεια μου".

"Εγκαταλελειμμένη η πόλη"

Ο Γιώργος Ορφανός χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ως "εγκαταλελειμμένη πόλη" μετά την "παραίτηση του νυν δημαρχου, Γιάννη Μπουταρη", αλλά και με τους υπόλοιπους υποψηφίους να "ζυμωνονται μεταξύ τους, ψάχνοντας να βρουν διεξόδους για το μέλλον και για το πώς θα στηρίξει ο ένας τον αλλον. Την ίδια στιγμή εμείς γυρίζουμε στις γειτονιές και κάνουμε επαφές με τους πολίτες".

Δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του ότι η προσπάθειά του θα ευοδωθεί, τονίζοντας ότι μετά τη σημερινή εκδήλωση οι αντίπαλοι του έχουν τρομοκρατηθεί. Για το δικό του ψηφοδέλτιο είπε ότι θα είναι διαπαραταξιακό από όλες τις κοινωνικές ομάδες, υψηλού επιπέδου με πολύ ικανούς ανθρώπους. Σημείωσε ακόμα ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν επαφές με φορείς της πόλης, αλλά και με κοινωνικές ομάδες. Στοχεύει, όπως είπε, να συζητήσει με τους πολίτες στις ιδιες τις γειτονιές τους.

Στις προγραμματικές του θέσεις έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για στήριξη σε ανέργους, άπορους και πολύτεκνους, για συνεργασία ΕΛΑΣ και δημοτικής αστυνομίας για καλύτερη ασφάλεια των πολιτών, για βελτίωση των συγκοινωνιών, για δημιουργία δημοτικών ιατρείων σε γειτονιές, για αξιοποίηση του λιμανιού και του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης και για βελτίωση του θαλάσσιου μετώπου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο ανεξάρτητος βουλευτής Θεσσαλονίκης, Γιάννης Σαριδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλιδου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμός, Αλέξανδρος Θάνος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπιδης, πολλοί νυν και πρώην περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι,ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Νικος Βεζυρτζής και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της ομάδας, Γιώργος Τουρσουνίδης.

Γιώργος ΟρφανόςΘεσσαλονίκη