Ζάεφ: Ο Μητσοτάκης θέλει να έρθει στα Σκόπια - Τα επόμενα βήματα
Αποφυγή διπλής φορολογίας, εμπορικά σήματα και περαιτέρω συνεργασία σε διάφορους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, και των επενδύσεων συνθέτουν τον οδικό χάρτη Αθήνας-Σκοπίων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Τους επόμενους μήνες και μέσω στο χειμώνα -ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας- θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το δεύτερο Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, όπως ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ της γειτονικής χώρας. Η υπογραφή συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας -κάτι που οι επιχειρηματίες απαιτούν εδώ και χρόνια- η συνάντηση των επιμελητηρίων των δύο χωρών στα Σκόπια με θέμα τα εμπορικά σήματα αλλά και η συνεργασία σε διάφορους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, και των επενδύσεων συνθέτουν τον οδικό χάρτη Αθήνας-Σκοπίων για το επόμενο διάστημα.
Λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να επισκεφτεί τη Βόρεια Μακεδονία. Τελευταία φορά που ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στα Σκόπια ήταν το 1999 όταν ως επικεφαλής της Εθνικής τράπεζας βρέθηκε την πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας για την εξαγορά της Stopanska Banka από την ελληνική τράπεζα.
«Έχει υπέροχες αναμνήσεις εκείνης της περιόδου. Θέλει να επισκεφτεί τα Σκόπια, αλλά και την τράπεζα. Έδειξε ενδιαφέρον για την πορεία της τράπεζας και ρώτησε αν η έδρα βρίσκεται στο ίδιο σημείο. Μεταφέραμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας και σίγουρα μια επίσκεψή του θα στείλει πολύ-επίπεδο μήνυμα ενθάρρυνσης και συνεργασίας».
Ο Ζόραν Ζάεφ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φτάσουν τα εμβόλια κατά του ιού το ταχύτερο δυνατό δεδομένου ότι πρώτα προμηθεύονται τα κράτη-μέλη και μετά από περίπου 20 μέρες τα υποψήφια μέλη. «Αυτό ήταν μια έκφραση φιλίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
«Μιλήσαμε, με φιλικό πνεύμα» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζάεφ. Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι δεν είναι μόνο μία Συμφωνία για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος αλλά και για την ενίσχυση της Βόρειας Μακεδονίας. «Το μεγαλύτερο μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι μια στρατηγική εταιρική σχέση και δεν αφορά μόνο την επιτήρηση του εναέριου χώρου και την ασφάλεια. Αφορά μεταξύ άλλων και την οικονομία, την ενέργεια, την εκπαίδευση, την υγεία.
Σε κόκκινο συναγερμό η Πολιτική Προστασία για το χιονιά από την Ουκρανία: Οι προγνώσεις και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Άσμα αλ Άσαντ: Μάχη με τη λευχαιμία δίνει η σύζυγος του ανατραπέντος δικτάτορα - «50% πιθανότητες επιβίωσης»
Καταγγελία σοκ στην Κρήτη: Στεκόταν στο χωράφι του και ένας 24χρονος επιχείρησε να τον πατήσει με αγροτικό
Ξεκαρδιστικό βίντεο: Golden retriever κλέβει γαλοπούλα από αμάξι και το κυνηγούν στα χωράφια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr