Τουρκία: Σχεδιάζει να καταγγείλει την Ελλάδα διεθνώς για εχθρική στάση
Η Άγκυρα επιδιώκει να παρουσιάσει την Αθήνα ως θύτη στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η Τουρκία σκοπεύει να καταγγείλει επισήμως την Ελλάδα για «επιθετική και εχθρική», όπως τη χαρακτηρίζει, στάση κατά της Άγκυρας, απευθυνόμενη σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, ακόμη και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Η Άγκυρα επιδιώκει να παρουσιάσει την Αθήνα ως θύτη στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ενώ την ίδια ως το θύμα που υφίσταται εχθρικές ενέργειες από τη γείτονά της. Προσδοκώντας να κερδίσει έτσι μία διεθνή συμπάθεια, καθώς θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να παραγκωνίσει και στις δύο όχθες του Ατλαντικού διπλωματικά την Άγκυρα.
Διαβάστε επίσης: Toυρκία: Έντονη αντίδραση Iμπραχίμ Καλίν στις δηλώσεις Στάνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Ρεπορτάζ σήμερα της τουρκικής εφημερίδας «Τουρκιέ» αναφέρει ότι η Άγκυρα προετοιμάζει ήδη τα διπλωματικά της «όπλα» και βήματα για να καταγγείλει την Ελλάδα επισήμως με νότες διαμαρτυρίας κι άλλα διπλωματικά μέσα.
Τι θα καταγγέλλει;
Παραβιάσεις αεροσκαφών και παρενοχλήσεις στο Αιγαίο, ιδιαίτερα αυτή με το πλοίο «Τσεσμέ», ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να παραπέμψει την Ελλάδα στη Χάγη για αυτά.
Και όχι μόνο παρενοχλήσεις… Εξετάζει -ακόμη- με ποιο τρόπο μπορεί να καταγγείλει την Ελλάδα και για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, ώστε να «γεννήσει» μία συζήτηση σε διεθνές επίπεδο εναντίον της Ελλάδας. Είναι έκδηλη πλέον η ανησυχία της Άγκυρας για τις καλές σχέσεις που καλλιεργούνται μεταξύ Ελλάδος-ΗΠΑ και κάνει ό,τι μπορεί για να ισορροπήσει την κατάσταση.
Η πολιτική ανάλυση στην Τουρκία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Σήμερα η εφημερίδα «Μιλιέτ» προειδοποιούσε την κυβέρνηση του Ερντογάν ότι δεν επιδεικνύει την απαιτούμενη προσοχή στις ενέργειες της Ελλάδας. Ιδρύονται αμερικανικές βάσεις στην ελληνική επικράτεια και το ισοζύγιο ισχύος πάει να ανατραπεί εις βάρος της Τουρκίας. Και γι’ αυτό όλες αυτές οι σχεδιαζόμενες κινήσεις, προς τους διεθνείς οργανισμούς.
Διαβάστε επίσης: Στο «μάτι» της Τουρκίας μπήκε η κοινή άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ
«Βόμβα» NYT: Βαθύτερη απ' όσο γνωρίζαμε η εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας - Σχεδίαζαν μαζί με το Κίεβο στρατιωτικές επιχειρήσεις
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ για τις επόμενες ώρες - Οι περιοχές στο επίκεντρο
«Χρυσάφι» τα σπίτια με έξτρα υπνοδωμάτιο: «Μάστιγα» τα ενοίκια για τις οικογένειες - Πού φτάνουν οι τιμές
«Ζαλίζει» ο τιμοκατάλογος στη συναυλία του Αντώνη Ρέμου στο Ντουμπάι - Τα ποσά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr