Τουρκία: Συνάντηση Δένδια με τον Ερντογάν στην Αγκυρα
Συνάντηση εκτός προγράμματος Νίκου Δένδια και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, την Πέμπτη, 15 Απριλίου, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
«Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την παραμονή του στην Άγκυρα, την Πέμπτη, 15 Απριλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στις 15:00 ώρα Ελλάδας». Το απόγευμα της Πέμπτης ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Πάντως η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν θα γίνει μία ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ο οποίος προειδοποίησε ακόμη και για επέμβαση στην Κύπρο, αν χρειαστεί.
«Για την Κύπρο έχουμε πει ότι δεν θα χαρίσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων κι αν κριθεί απαραίτητο, θα επέμβουμε. Αυτή τη στιγμή τα πλοία μας είναι υπ’ ατμόν κι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να προβούν σε ορισμένα βήματα αν χρειαστεί. Εμείς δεν αποφεύγουμε τις διαπραγματεύσεις. Αρκεί μάθουν να σέβονται την Τουρκία» ανέφερε. Ο Τούρκος πρόεδρος για την Ελλάδα είπε ότι δεν έχει δικαιώματα ανοιχτά της Λιβύης ούτε δυνατότητες για έρευνες και γεωτρήσεις και γι’ αυτό ενοχλείται από το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.
«Το πιο σημαντικό άλμα στην ανατολική Μεσόγειο ήταν η συμφωνία που συνάψαμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με τη Λιβύη έδειξαν την αποφασιστικότητα με τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Τώρα θα κάνουμε από κοινού με τη Λιβύη και έρευνες και γεωτρήσεις. Εξαιτίας αυτού έχει ενοχληθεί η Ελλάδα, επειδή δεν έχει η ίδια αυτές τις δυνατότητες. Δεν έχει τα δικαιώματα που έχουμε εμείς σε αυτή την περιοχή. Σε όλες αυτές τις συγκρούσεις στην ανατολική Μεσόγειο, αν εμείς δεν υιοθετούσαμε ένα πιο ήπιο ύφος, η κατάσταση θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά, θα πήγαινε αλλού, αλλά εμείς επιδείξαμε κατανόηση. Κάθε φορά, όταν υπήρξε ανάγκη, αποσύραμε πίσω τα πλοία μας για συντήρηση, πήραμε πίσω τα ερευνητικά μας και δεν είπαμε τίποτα».
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr