Βορίδης: Δεν θα τεθεί θέμα απολύσεων ανεμβολίαστων υγειονομικών
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
![EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ](http://cdn.ethnos.gr/imgHandler/875/3dba7860-47bd-4f85-83e5-c65829052952.jpg)
Δε θα τεθεί θέμα απολύσεων των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπογράμμισε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. «Η συζήτηση είναι ότι μπορεί να τεθεί ο εμβολιασμός ως προϋπόθεση για τη συνέχιση παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Κι επειδή έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για το αν επιτρέπεται, η απάντηση είναι ότι φυσικά και επιτρέπεται», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Πρόσθεσε μάλιστα: «Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι λείπουν από έναν μεγάλο αγώνα που δίνει το ΕΣΥ και παρόλα αυτά το σύστημα έχει λειτουργήσει. Σε μια κρίσιμη στιγμή κάποιοι για τις δικές τους προτεραιότητες επέλεξαν να απέχουν και κάποιοι άλλοι κάλυψαν αυτό το κενό».
Απαντώντας σε ερώτηση αν οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί θα απολύονται ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι «δε θα τεθεί θέμα απολύσεων. Θα τεθεί υποχρέωση υγειονομική για να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υγείας».
Σε σχέση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών και στο πρόστιμο των 100 ευρώ, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι έχουν μείνει περίπου 300.000 ανεμβολίαστοι, «στη συγκεκριμένη κατηγορία το ποσοστό εμβολιασμένων έχει φτάσει στο 90%. Είναι πρόοδος. Και με τη συνέχιση του μέτρου θα πειστούν» είπε και εκτίμησε ότι πιθανότατα το μέτρο θα ισχύσει μέχρι το τέλος της πανδημίας, όταν δε θα υπάρχει επιδημιολογικός κίνδυνος.
«Ο θάνατος πολλών διασωθέντων οφείλεται σε εύφλεκτα καύσιμα υλικά»: Τι αναφέρει η συμπληρωματική έκθεση Κοκοτσάκη για τα Τέμπη
Έγκλημα στο Δαφνί: Συνελήφθη ο 47χρονος τρόφιμος που δολοφόνησε την 44χρονη
Σκληρή επίθεση Τραμπ σε Ζελένσκι: «Είναι δικτάτορας, σε λίγο δεν θα έχει χώρα»
Συνεχίζεται το... πάρτι αυθαιρεσίας στη Μύκονο - Τι έδειξαν οι πρώτες αυτοψίες των κλιμακίων ελέγχου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr