ΚΙΝΑΛ: Ανεπαρκείς οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την οπαδική βία
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη βία στον αθλητισμό σχολίασαν οι τομεάρχες προστασίας του πολίτη του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης και Μαρίνος Σκανδάμης. Με την κοινή τους δήλωση αναφέρουν ότι η έκδοση 10 ενταλμάτων σύλληψης και η σύλληψη 8 νέων υπόπτων από την αστυνομία για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού είναι, μεν ενθαρρυντική εξέλιξη, ωστόσο, «η κυβερνητική παρέμβαση εμφανίστηκε σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτή την πραγματικότητα». Οι Γιώργος Καμίνης και Μαρίνος Σκανδάμης καλούν την κυβέρνηση «να αρθεί στο ύψος της περίστασης».
Αναλυτικά οι τομεάρχες προστασίας του πολίτη του Κινήματος Αλλαγής αναφέρουν:
Μια εβδομάδα μετά τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, επιβάλλεται η ταχεία εξιχνίαση του εγκλήματος και σύλληψη όλων των δραστών. Ενθαρρυντική εξέλιξη είναι η έκδοση 10 ενταλμάτων σύλληψης και η σύλληψη 8 νέων υπόπτων από την Ελληνική Αστυνομία. Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη οφείλουν να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να εκδοθεί στην Ελλάδα ο ύποπτος που φέρεται πως διέφυγε στην Αλβανία αλλά και να συλληφθούν όλοι όσοι θεωρούνται ύποπτοι. Η Πολιτεία όμως δεν μπορεί να σταματήσει εκεί.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η στυγερή δολοφονία, το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής έχει επισημάνει πως η οπαδική βία έχει εξελιχθεί σε μορφή οργανωμένου εγκλήματος με σταθερή δομή, διάρκεια στο χρόνο και στόχο την τέλεση κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποκτονιών. Ο κάθε πολίτης, φίλαθλος ή μη, κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του ή να πέσει θύμα της δράσης των εγκληματικών αυτών κυκλωμάτων. Έχουμε καλέσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναβαθμίσει τον σχεδιασμό του προς αυτή την κατεύθυνση. Την εκτίμησή μας επιβεβαιώνει στο ακέραιο και η εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας, που εκδόθηκε την Παρασκευή και θέτει το ζήτημα στη σωστή του διάσταση. Δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με κάποιους «βίαιους χούλιγκαν» αλλά με ένα σύστημα σκληρών ποινικών κακοποιών που στρατολογούν νεαρά μέλη, κατευθύνουν και δολοφονούν. Δυστυχώς, στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης και του Υφυπουργού Αθλητισμού, η κυβερνητική παρέμβαση εμφανίστηκε σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτή την πραγματικότητα. Υποβαθμίζει τη δολοφονία σε άλλο ένα περιστατικό οπαδικής βίας. Αντιμετωπίζει δηλαδή η κυβέρνηση το ζήτημα ως αμιγώς «αθλητικό» με ποινικές προεκτάσεις.
Το επισημαίνουμε ακόμη μια φορά: Πρόκειται πρωτίστως για οργανωμένο έγκλημα που έχει παρεισφρήσει και στον χώρο του αθλητισμού. Η τραγική αφορμή της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα ώστε η Πολιτεία να επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στις εγκληματικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν τον «οπαδικό» μανδύα για να διευρύνουν τη δραστηριότητά τους, συχνά δε εμφορούνται από ακροδεξιές ή και νεοναζιστικές ιδέες. Καλούμε την κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος της περίστασης.
Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν μετά το πράσινο φως Μπάιντεν στο Κίεβο για τους πυραύλους ATACMS – Οι σκέψεις του Ρώσου προέδρου
Δημοσκόπηση Prorata: Ποιον θα ψήφιζαν οι Έλληνες για πρόεδρο των ΗΠΑ
Άνοιξε η πλατφόρμα για το «Gigabit Voucher» - Περισσότερα από 379.000 νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκτούν ευρυζωνικές συνδέσεις
Πρώτο διαζύγιο για προπονητή της Euroleague: Τέλος ο Ομπράντοβιτς απ' τον πάγκο της Μονακό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr