• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Χριστούγεννα στα μπλόκα: Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείςΟ Πούτιν πήρε την πάσα και δηλώνει έτοιμος για διάλογο με τον ΜακρόνΣτα άκρα Βενεζουέλα και ΗΠΑ: «Δεν θα μείνει ατιμώρητη η κλοπή δεύτερου τάνκερ» λέει το ΚαράκαςΟ Τραμπ κλείνει το μάτι στους μελανοχίτωνες της Ευρώπης
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   08.05.2022 07:00
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

ΚΙΝΑΛ: Η επιστροφή του «πράσινου ήλιου» και οι εσωτερικές ισορροπίες για την ονομασία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ/EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ/EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την απαρχή μιας «νέας» εποχής σηματοδοτεί για τον Νίκο Ανδρουλάκη η σημερινή αλλαγή του ονόματος του Κινήματος Αλλαγής, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι το αποτέλεσμα της σημερινού δημοψηφίσματος θα φέρει… πίσω τον πράσινο ήλιο, μαζί φυσικά με τo brand name «ΠΑΣΟΚ». Το ψηφοδέλτιο, λοιπόν, στις επόμενες εκλογές θα γράφει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ», όχι όμως «ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη», που μέχρι πρότινος φάνταζε ως το πιο πιθανό σενάριο. Ήταν, λέγεται, μάλιστα ένα όνομα που ήθελε ο Ν. Ανδρουλάκης αλλά προτίμησε, ελέω εσωκομματικών συσχετισμών, να μην το εισηγηθεί.

Αυτό συνέβη για τους εξής λόγους: η πλήρης αποσύνδεση από το Κίνημα Αλλαγής δεν ήταν κάτι που ήθελαν οι συνεργάτες της Φ. Γεννηματά ενώ ακόμα και η πλευρά Παπανδρέου εμφανιζόταν ιδιαίτερα θετική προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης ένα σημαντικό κομμάτι του κόμματος, αυτών που προέρχονται από την ΔΗΜΑΡ ήθελε να παραμείνει το Κίνημα Αλλαγής. Διαφωνίες εξέφρασε ο Α. Λοβέρδος, ωστόσο θεωρήθηκε πως εκφράζει μικρότερο κομμάτι, και συνεπώς επικράτησε η πρόταση «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ». Το πλέον σημαντικό, όμως, για τον Ν. Ανδρουλάκη ήταν η επιστροφή του πράσινου ήλιου, αντί του προηγούμενου σήματος, κάτι που θεωρείται ο συνδετικός κρίκος με το ένδοξο παρελθόν του κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ηγεσία ήθελε η νέα ονομασία να εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία (ανω του 60 με 70%), προκειμένου να μην υπάρξουν «γκρίνιες», συνεπώς ο Ν. Ανδρουλάκης αποφάσισε να μην τραβήξει την υπόθεση στα άκρα, «ακούγοντας» τις φράξιες του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, μετά τη σημερινή ψηφοφορία το ενδιαφέρον στρέφεται στο επικείμενο συνέδριο που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες. Το κλίμα στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη μοιάζει ιδανικό για τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου, ενώ και η αλλαγή της ονομασίας θα φέρει ούριο άνεμο στα πανιά του Ν. Ανδρουλάκη. Στόχος της ηγεσίας του κόμματος είναι να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση, δεδομένου ότι στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η χώρα έχει εισέλθει σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο. Οι δημοσκοπήσεις, δε, χαρακτηρίζονται ως θετικός προπομπός για την ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ουδείς φαίνεται να επαναπαύεται. Στόχος είναι να πλησιάσουν όσο γίνεται τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον απειλήσουν, κάτι που παραδέχονται ότι είναι δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οικονομία | 08.05.2022 05:30
Λογαριασμοί ρεύματος: Αναλυτικά η διαδικασία για τις αποζημιώσεις - Οι δικαιούχοι και τα ποσά που θα πάρουν
Ελλάδα | 08.05.2022 07:00
Μουντός ο καιρός σήμερα: Αυξημένη η αφρικανική σκόνη, αναμένονται και βροχές
Ελλάδα | 08.05.2022 06:30
ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος σε Περιστέρι, Βουλιαγμένη και Πειραιά

Διαβάστε ακόμη

«Έκαναν μπάζωμα α λα Τέμπη»: Καταγγελία κτηνοτρόφου για υγειονομική βόμβα μετά τη θανάτωση των ζώων του

Ο Τραμπ κλείνει το μάτι στους μελανοχίτωνες της Ευρώπης

Το παραμύθι των Χριστουγέννων – Κάποτε οι συγγραφείς, μάς αποκάλυπταν την ζοφερή πραγματικότητα, τώρα μόνο απατηλή λάμψη

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για δυναμική μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές - Έξαρση τις επόμενες ημέρες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΠΑΣΟΚ
  • ειδήσεις τώρα
  • ΚΙΝΑΛ
  • Κίνημα Αλλαγής
  • Εκλογές ΚΙΝΑΛ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr