• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Χριστούγεννα στα μπλόκα: Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείςΟ Πούτιν πήρε την πάσα και δηλώνει έτοιμος για διάλογο με τον ΜακρόνΣτα άκρα Βενεζουέλα και ΗΠΑ: «Δεν θα μείνει ατιμώρητη η κλοπή δεύτερου τάνκερ» λέει το ΚαράκαςΟ Τραμπ κλείνει το μάτι στους μελανοχίτωνες της Ευρώπης
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   18.05.2022 07:27
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι σηματοδοτεί η πρώτη δεκάδα της νέας Κεντρικής Επιτροπής

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Εικόνα από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Εικόνα από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στις επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά την επανεκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την ανάδειξη νέας Κεντρικής Επιτροπής εστιάζει το ενδιαφέρον της η Κουμουνδούρου. Τόσο η υψηλή συμμετοχή στις κάλπες για τον Πρόεδρο σε συνδυασμό με την εγγραφή 110.000 νέων μελών όσο και η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής αποτελούν στοιχεία ισχυροποίησης του Αλέξη Τσίπρα στην απόφασή του να ολοκληρώσει τη διαδικασία μετασχηματισμού του κόμματος που ούτως ή άλλως γίνεται πιο ανοιχτό, συμμετοχικό, μαζικό και δημοκρατικό με τις αλλαγές που εγκρίθηκαν στο Καταστατικό του.

Η πρώτη δεκάδα της νέας Κεντρικής Επιτροπής αποτελείται από στελέχη της νέας γενιάς κάτι που υποδηλώνει την διάθεση των μελών για στήριξη των πιο νέων προσώπων και συγχρόνως της πολιτικής κατεύθυνσης που έχει χαράξει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ανεξάρτητα από τις «αποχρώσεις» τους οι δέκα πρώτοι της Κεντρικής Επιτροπής συγκροτούν το λεγόμενο προεδρικό μπλοκ που φαίνεται πως τουλάχιστον στις κάλπες της Αττικής έχει επικρατήσει με πολύ υψηλό ποσοστό έναντι της «Ομπρέλας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Travel | 18.05.2022 07:20
Σκόδρα: Μια όμορφη έκπληξη στη γειτονιά μας
Οικονομία | 18.05.2022 07:10
Συντάξεις Ιουνίου: Πότε η πληρωμή
Πολιτική | 18.05.2022 07:00
Τι φέρνει στη «βαλίτσα» του από τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός: Η ανάδειξη της τουρκικής προκλητικότητας, τα μηνύματα στο Κογκρέσο και το ενεργειακό «χαρτί»

Είναι μία δεκάδα στην οποία δεν εντάχθηκε κανένα στέλεχος της ιστορικής ηγεσίας και απαρτίζεται από την ηγεσία της Κίνησης Μελών, τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, πασοκογενή στελέχη που έχουν ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ασφαλώς από μία έντονη γυναικεία εκπροσώπηση με την εκλογή των Ρένα Δούρου, Έφης Αχτσιόγλου και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Από την ανάλυση των επίσημων αποτελεσμάτων της Κεντρικής Επιτροπής θα φανούν και οι συσχετισμοί των δυνάμεων των επιμέρους τάσεων καθώς και τα ποσοστά που κατέγραψε η Ομπρέλα πανελλαδικά αλλά και στην περιφέρεια. Τα ηγετικά στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης βρέθηκαν κυρίως στη δεύτερη δεκάδα σε ό,τι αφορά την σειρά κατάταξης.

Μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων θα πρέπει να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να εκλέξει ενδεχομένως και τον γραμματέα της. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και οι πληροφορίες επιμένουν ότι δεν έχει συζητήσει το θέμα ούτε με τον σημερινό γραμματέα Δημήτρη Τζανακόπουλο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ασφαλώς και η σύνθεση των νέων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε ακόμη

«Έκαναν μπάζωμα α λα Τέμπη»: Καταγγελία κτηνοτρόφου για υγειονομική βόμβα μετά τη θανάτωση των ζώων του

Ο Τραμπ κλείνει το μάτι στους μελανοχίτωνες της Ευρώπης

Το παραμύθι των Χριστουγέννων – Κάποτε οι συγγραφείς, μάς αποκάλυπταν την ζοφερή πραγματικότητα, τώρα μόνο απατηλή λάμψη

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για δυναμική μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές - Έξαρση τις επόμενες ημέρες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ειδήσεις τώρα
  • Κουμουνδούρου
  • Αλέξης Τσίπρας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr