• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συνετρίβη αεροσκάφος στην Άγκυρα - Νεκρός ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της ΛιβύηςΕξαφάνιση 33χρονου γιατρού στην Κρήτη: Χαραμάδα ελπίδας δίνει νέα μαρτυρία - Το βίντεο που εξετάζεταιΜαρουσάκης: Χριστούγεννα με καταιγίδες και Πρωτοχρονιά με χιονοπτώσεις - Νέο κύμα κακοκαιρία από σήμερα το βράδυΙλίσια: Πώς έγινε το τρομακτικό ατύχημα στο ασανσέρ του σούπερ μάρκετ - Σε κρίσιμη κατάσταση ο συντηρητής
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Ζητούν 23.000 ευρώ για ρευματοκλοπή που δεν έκανα - Με κατέστρεψαν...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   30.04.2023 06:00
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ: Πώς Δουδωνής και Μάντζος βρέθηκαν στο 1-2 του Επικρατείας - Οι γκρίνιες στην Χαριλάου Τρικούπη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Intime News
Intime News

Μια μίνι «έκπληξη» εμπεριείχε το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, καθώς στη δεύτερη (πιθανότατα εκλόγιμη) θέση βρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος. Εδώ και αρκετό διάστημα ο Παναγιώτης Δουδωνής είχε «κλειδώσει» για την πρώτη θέση, όμως υπήρχαν αρκετές γκρίνιες στο εσωτερικό του κόμματος. Αρκετές προέρχονταν και από τον κ. Μάντζο όσο και από στελέχη του περιβάλλοντος Ανδρουλάκη, τα οποία εκτιμούσαν ότι ο κ. Δουδωνής δεν «έχει πολλά χιλιόμετρα», πολιτικά προφανώς, στο βιογραφικό του και θα έπρεπε να γίνει μια διαφορετική επιλογή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεκτίμησε τα δεδομένα και, τελικά, αποφάσισε να ανταμείψει και τα δύο στελέχη του, αφήνοντας την Ελένη Χρονοπούλου στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Σε κάθε περίπτωση και οι δύο αποτελούν όχι μόνο πρόσωπα πρώτης γραμμής, αλλά σηματοδοτούν τη διάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη να τοποθετήσει στο προσκήνιο τη νέα γενιά. Να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες θα αποτελέσουν το βαρύ πυροβολικό του κόμματος προεκλογικά.

Σε ό,τι αφορά την Ελένη Χρονοπούλου η «επίσημη» εξήγηση είναι ότι ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να καταλάβει την τρίτη θέση, προκειμένου να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα θάρρους σε κάθε γυναίκα, αλλά ταυτοχρόνως να μην αφήνεται η αίσθηση ότι διεκδικεί προσωπικό όφελος.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τονιστεί ότι στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν έξι γυναίκες, οι οποίες έχουν σημαντική πορεία στον κλάδο τους.

-Η Ιωάννα Τζουλάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έχει πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο σε Ελλάδα και εξωτερικό και το 2019 τιμήθηκε με το βραβείο L’Oreal Unesco για τις γυναίκες στις επιστήμες.

-Η Ελεάννα Δημητρακούδη θεωρείται expert για τα θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχει συμμετάσχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις και την υιοθέτηση της νομοθεσίας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Τέλος, δύο πρόσωπα, ο Νίκος Σαργκάνης , ο επονομαζόμενος και «φάντομ» του ελληνικού ποδοσφαίρου συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο ενώ ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στον Γρηγόρη Λαμπράκη, γιο του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη, οποίος συμμετέχει επίσης σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ακόμη

Ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς από τα αγροτικά μπλόκα και τις εκτροπές της ΕΛΑΣ - Ποιες λωρίδες δόθηκαν στην κυκλοφορία

Συνετρίβη αεροσκάφος στην Άγκυρα - Νεκρός ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης

Μαρουσάκης: Χριστούγεννα με καταιγίδες και Πρωτοχρονιά με χιονοπτώσεις - Νέο κύμα κακοκαιρία από σήμερα το βράδυ

«Νεκροταφεία δορυφόρων»: Πώς η Σελήνη οδεύει να γίνει μια μεγάλη χωματερή διαστημικών απορριμμάτων

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ψηφοδέλτιο Επικρατείας
  • ΠΑΣΟΚ
  • εκλογές
  • εκλογές 2023
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr