• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Call of Duty: Νεκρός σε τροχαίο ο «πατέρας» του δημοφιλούς videogame, Βινς Ζαμπέλα - Στις φλόγες η Ferrari τουΦωτιά σε όχημα στη Νέα Παραλιακή: Καταστράφηκε ολοσχερώς το ΙΧ - Διακοπή κυκλοφορίαςΑνοίγουν λωρίδες για τους εκδρομείς οι αγρότες - «Δεν θα επιτρέψουμε κίνηση οχημάτων όσο ο δρόμος έχει εμπόδια», η απάντηση της ΕΛΑΣΠλακιάς σε Γεωργιάδη: Αν τα βρούμε με την Καρυστιανού θα γίνεις ξανά τηλεβιβλιοπώλης
δημοφιλές τώρα: «Η χρονιά του χταποδιού»: Πώς η κλιματική αλλαγή οδήγησε στην αύξησή του στην Αγγλία και τι σημαίνει...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   12.09.2023 22:53
Newsroom
Newsroom
Κακοκαιρία Daniel

Κακοκαιρία Daniel - Μαρινάκης: «Όσο νερό έπεσε στη Θεσσαλία, μέσα σε λίγες μέρες, πέφτει σε έναν χρόνο στη Γερμανία»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Eurokinissi
Eurokinissi

«Αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία δεν έχει προηγούμενο. Δεν έχει καταγραφεί ξανά, είναι το πιο έντονο φυσικό φαινόμενο που έχει συναντήσει η χώρα μας. Είναι αυτό που λέμε συμβαίνει -και ελπίζουμε να μη συμβεί συχνότερα- μια φορά στα 300 τουλάχιστον χρόνια. Όσο νερό έπεσε στη Θεσσαλία, σε μια περιφέρεια της Ελλάδας, μέσα σε λίγες μέρες, πέφτει σε έναν χρόνο στη Γερμανία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Ο κ.Μαρινάκης επισήμανε ότι ως προς την στήριξη των πληγέντων, προβλέπεται μετεγκατάσταση σε συγκεκριμένα σημεία της Καρδίτσας, σε σχολικά συγκροτήματα, και πως η Κυβέρνηση θα δει, πέραν των πρώτων μέτρων που ανακοίνωσε και τις περιπτώσεις οικισμών που ενδεχομένως να πρέπει συνολικά να μετεγκατασταθούν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, κανένας από τους πολίτες αυτούς, οι οποίοι έχασαν το σπίτι τους να μείνει χωρίς στέγη.

«Και ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό να αποκατασταθεί η ζημιά αυτή και με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, και με το 80% της κάλυψης κόστους ανακατασκευής και όλα τα υπόλοιπα μέτρα αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων, ασφαλιστικών υποχρεώσεων, πλήρους αναστολής μέχρι και 6 μήνες της διαδικασίας της αναγκαστική εκτέλεσης, δηλαδή των πλειστηριασμών. Κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν θα μείνει χωρίς να έχει στέγη. Αυτό είναι δεδομένο. Ήδη έχει ξεκινήσει μια διαδικασία υποδοχής των ανθρώπων αυτών σε προσωρινά καταλύματα καθώς και η τροφοδοσία τους. Και σε ανθρώπους που έχουν επιλέξει να μείνουν στην οικία τους και πρέπει να έχουν την τροφοδοσία και το νερό και όλα τα υπόλοιπα που χρειάζονται, μέχρι να δοθούν οι σχετικές άδειες υδροδότησης και να κριθεί ασφαλές το νερό», συνέχισε.

Ο κ.Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει δάνειο και ότι το σύνολο των έργων για την αποκατάσταση των υποδομών και τα αντιπλημμυρικά έργα, κόστους πάνω από 2 δισ., (2, 250 εκατομμύρια ευρώ) θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Συγκεκριμένα θα προέρχονται από χρήματα τα οποία θα χάνονταν από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, και θα δοθούν άμεσα 250 εκατομμύρια στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους, από ανακατεύθυνση χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ και από το νέο ΕΣΠΑ 1,5 δισ. το οποίο θα κατανεμηθεί σε αυτά τα έργα. Επιπλέον-όπως είπε- η χώρα μας θα αιτηθεί και θα λάβει 400 εκατομμύρια ευρώ από το Αγροτικό Ταμείο καθώς και το Ταμείο Αλληλεγγύης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος ο κ.Μαρινάκης αναφερόμενος στα φαινόμενα αισχροκέρδειας προειδοποίησε: «Αν κάποιος πάει να εκμεταλλευτεί, πολλώ δε μάλλον σε αυτές τις περιοχές, ή στην υπόλοιπη χώρα, τον πόνο των ανθρώπων και μία πολύ δύσκολη συγκυρία, για να βγάλει παραπάνω αδικαιολόγητα κέρδη, τότε θα υποστεί, με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες τα πιο σκληρά πρόστιμα».

Διαβάστε ακόμη

Ανοίγουν λωρίδες για τους εκδρομείς οι αγρότες - «Δεν θα επιτρέψουμε κίνηση οχημάτων όσο ο δρόμος έχει εμπόδια», η απάντηση της ΕΛΑΣ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από απόψε: Ποιες περιοχές θα πληγούν - Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Πλακιάς σε Γεωργιάδη: Αν τα βρούμε με την Καρυστιανού θα γίνεις ξανά τηλεβιβλιοπώλης

Νατάσσα Μποφίλιου - Γιάννης Χαρούλης: Ακυρώνεται η παγκόσμια περιοδεία τους

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Παύλος Μαρινάκης
  • ειδήσεις τώρα
  • κακοκαιρία Daniel
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr