ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρά» κατά Μητσοτάκη για την αποχή της Ελλάδας στο ψήφισμα του ΟΗΕ - «Καθιστά τη χώρα αρνητικό παράγοντα για την ειρήνη»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
«Πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την απόφαση να απέχει η χώρα μας από το ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο κ. Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στο X, τονίζει μεταξύ άλλων πως «120 χώρες όπως οι Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία πήραν το μέρος της ειρήνης. Όχι η Ελλάδα του Μητσοτάκη. Απείχαμε. Αυτή τη νύχτα στη Γάζα οι άμαχοι ζουν ξανά τη φρίκη, κι εμείς "νίψαμε τας χείρας μας"».
Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι, ο πρωθυπουργός, «καθιστά την Ελλάδα αρνητικό παράγοντα για την ειρήνη», κάνει λόγο για απόφαση που «ντροπιάζει τον ελληνικό λαό και την ιστορία του», και καταλήγει: «η αντιμετώπιση της Χαμάς από το Ισραήλ δεν μπορεί να συνεπάγεται τον θάνατο και άλλον αμάχων και την καταδίκη της Γάζας σε ανθρωπιστική καταστροφή».
Η ανάρτηση Κασσελάκη
«Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε, με συντριπτική πλειοψηφία, να κηρυχθεί ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα. 120 χώρες όπως οι Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία πήραν το μέρος της ειρήνης. Όχι η Ελλάδα του Μητσοτάκη. Απείχαμε. Αυτή τη νύχτα στη Γάζα οι άμαχοι ζουν ξανά τη φρίκη, κι εμείς "νίψαμε τας χείρας μας". Ημέρα ντροπής για την ελληνική διπλωματία, τον ελληνικό λαό και την Ιστορία του».
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε, με συντριπτική πλειοψηφία, να κηρυχθεί ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα.
— Stefanos Kasselakis - Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) October 27, 2023
120 χώρες όπως οι Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία πήραν το μέρος της ειρήνης. Όχι η Ελλάδα του Μητσοτάκη. Απείχαμε.
Αυτή τη νύχτα στη Γάζα οι άμαχοι ζουν ξανά τη φρίκη, κι…
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Η επιλογή του κ, Μητσοτάκη να απέχει η Ελλάδα από την ψήφιση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, για την κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας και την διάνοιξη διόδων βοήθειας στη Γάζα, ντροπιάζει τον ελληνικό λαό και την ιστορία του, ενώ καθιστά τη χώρα μας αρνητικό παράγοντα για την ειρήνη στην περιοχή. Αντιθέτως, στον αντίποδα της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης, σειρά ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία επέλεξαν να στηρίξουν την απόφαση ειδικά σε μια στιγμή που χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς και τη χερσαία επίθεση που εξαπολύει το Ισραήλ, ενώ η Γάζα βυθίζεται στην ανθρωπιστική κρίση λόγω του αποκλεισμού της.
Η αντιμετώπιση της Χαμάς από το Ισραήλ δεν μπορεί να συνεπάγεται τον θάνατο και άλλον αμάχων και την καταδίκη της Γάζας σε ανθρωπιστική καταστροφή. Έστω και τώρα η Ελλάδα πρέπει να πρωτοστατήσει στις προσπάθειες για κατάπαυση πυρός, αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης και απελευθέρωση ομήρων, αντί να εγκλωβίζεται όλο και παραπάνω σε μια επικίνδυνη για την ασφάλειά της, μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική του δεδομένου σύμμαχου.
Πού ταξιδεύουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Έλληνες φέτος; Οι κορυφαίοι προορισμοί και το κόστος
«Πολιτικούς σαν τον Καραμανλή δεν τους χειροκροτάμε, τους στέλνουμε στη δικαιοσύνη»: Η Μαρία Καρυστιανού για τις εικόνες στις Σέρρες
Αύξηση των περιστατικών ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα - Επιβεβαιώθηκαν 18 κρούσματα
Η Κάρλα Μπρούνι γιορτάζει τα 57ά γενέθλιά της - Η ξεχωριστή ευχή της κόρης της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr