Συνάντηση Kασσελάκη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα υπονομεύεται λόγω του σκανδάλου Predator»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας LIBE, Lopez Aguilar ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, εστίασε στην ανάγκη για στήριξη του κράτους δικαίου στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα όπου υπονομεύεται σταθερά λόγω του σκανδάλου Predator, της συγκάλυψης του από την Κυβέρνηση και τα σοβαρά ελλείμματα στο δικαστικό σύστημα και στον πλουραλισμό των ΜΜΕ, όπως καταγράφονται σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Παράλληλα, ως προς το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε τη σημασία που έχει η προώθηση της θέσης του ευρωκοινοβουλίου (στη χάραξη της οποίας συνέβαλε καθοριστικά η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) ότι η αλληλεγγύη στη φιλοξενία προσφύγων πρέπει να είναι υποχρεωτική και να βασίζεται σε σημαντικό αριθμό ετήσιων μετεγκαταστάσεων, αλλιώς δεν έχει αξία για τις χώρες πρώτης υποδοχής, ειδικά σε περίοδο κρίσης.
Τόνισε ότι το Σύμφωνο πρέπει να κατοχυρώνει νόμιμες και ασφαλείς οδούς με δίκαιη κατανομή στις χώρες ΕΕ όπως και ένα αποτελεσματικό ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών. Πρέπει να προσανατολίζεται στην αντιμετώπιση των δικτύων διακινητών αλλά κυρίως πρέπει να βασίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.
Όπως υπογράμμισε, δεν μπορούμε να μιλάμε για ευρωπαϊκές αξίες και να αποδεχόμαστε ως κανονικότητα τα εγκλήματα στη Λαμπεντούζα, στην Πύλο και το Φαρνακονήσι.
Ο Ζελένσκι αποκάλυψε το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων για την Ουκρανία
Άστρο φωτεινό λάμπει γιορτινό | Δύο Τύποι Από Σπίτι (Ep.10)
Οι αγρότες έχουν ανοίξει τους δρόμους, η Τροχαία στέλνει τους οδηγούς από αλλού - Πώς διεξάγεται η έξοδος των εκδρομέων
Αναίσθητη και τραυματισμένη εντοπίστηκε 14χρονη που βγήκε για τα κάλαντα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



