Βούτσης: Αισθάνομαι δικαιωμένος για το Μακεδονικό
Ο πρόεδρος της Βουλής εκτιμά ότι η στάση που κράτησε στο θέμα η κυβέρνηση θα εξελιχθεί σε πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Δικαιωμένος για το γεγονός ότι είναι ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος ανέλαβε την ιστορική απόφαση να κλείσει μια εκκρεμότητα και να ανοίξει μια νέα εποχή γειτονίας, δηλώνει ο Νίκος Βούτσης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια.
Ο κ. Βούτσης, μάλιστα, εκτιμά ότι η στάση που κράτησε στο θέμα η κυβέρνηση θα εξελιχθεί σε πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του.
«Αισθάνομαι δικαιωμένος ως προς το ότι είμαι πρόεδρος μιας Βουλής που πήρε αυτή την ιστορική απόφαση να κλείσει μια εκκρεμότητα και να ανοίξει μια νέα εποχή γειτονίας, συνεργασίας γενικότερα στα δυτικά Βαλκάνια και με τη χώρα μας, που θα φέρει πιο κοντά περισσότερο τους λαούς και την κοινή μοίρα στην περιοχή. Έτσι ή αλλιώς υπήρχαν κάποιες επιχειρηματικές σχέσεις που κατά μόνας ανέπτυσσαν οι επιχειρηματίες, υπήρχε και τουριστικό ρεύμα, υπήρχε μια επικοινωνία που βρισκόταν πάντοτε κάτω από το πέπλο υποκρισίας. Της μη αναγνώρισης εκ μέρους μας, μιας πραγματικότητας για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Επιμέναμε και αρκούσε, αρκούσε σε κάποιους, όλος ο κόσμος να ονομάζει Μακεδονία τη γείτονα χώρα, σε βάρος της ύπαρξης της ελληνικής Μακεδονίας. Αυτή ήταν η αλήθεια, τώρα έχει αποκατασταθεί σε κλίμακα πλανητική, διεθνών οργανισμών, η πραγματικότητα, η αλήθεια. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αύριο, λοιπόν, με μεγάλο κλιμάκιο υπουργών και εξ όσων γνωρίζουμε και πολλούς επιχειρηματίες θα επισκεφθεί τη Βόρεια Μακεδονία για να αναπτυχθούν έτι περαιτέρω οι οικονομικές, ενεργειακές και άλλες σχέσεις και τα αντίστοιχα project στα Βαλκάνια μετά και την τετραμερή στην οποία συμμετείχε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Ρουμανία» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΜΠΕ.
Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο κ. Βούτσης δηλώνει «εξαιρετικά ανήσυχος» για την πορεία που έχει πάρει η Ευρώπη, όπως όμως και για το «πολύ επικίνδυνο» φαινόμενο της συνάντησης Ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού, στον αντίποδα της οποίας τοποθετεί την ώσμωση μεταξύ ριζοσπαστικής Αριστεράς, Σοσιαλδημοκρατίας και Οικολογίας.
Εστιάζοντας όμως στην ελληνική πραγματικότητα ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι «στις προσεχείς ευρωεκλογές αλλά και στις βουλευτικές εκλογές το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, θα αναμετρηθούν επί της ουσίας δύο κεντρικές απόψεις για τον τύπο της ανάπτυξης, για τον τύπο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, για τον τύπο των κοινωνικών αντιλήψεων στα μεγάλα θέματα της υγείας, της παιδείας, της ασφάλισης».
Υπογραμμίζοντας την «εύλογη προσμονή πολύ μεγάλου μέρους του κόσμου (και όχι στενά του αριστερού ακροατηρίου), της κοινωνίας θα έλεγε κανείς, που θέλει όλο και περισσότερο, όλο και πιο σταθερά βήματα στο πεδίο της οικονομίας και της κοινωνίας. Βήματα που έχουν δρομολογηθεί και αυτό εν τέλει θα αποδώσει μια θετική εκλογική συμπεριφορά σε σχέση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ», εκτιμά.
Μαγδεμβούργο: Ερωτήματα για τις ευθύνες των Αρχών και τους χειρισμούς για τις πληροφορίες από το παρελθόν του δράστη
Νέες απειλές Πούτιν: Υπόσχεται καταστροφικά αντίποινα στην Ουκρανία μετά την επίθεση στο Καζάν
Επίδομα θέρμανσης: Τη Δευτέρα (23/12) η πληρωμή της πρώτης δόσης
Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr