Τέμπη: Οι αποκαλύψεις και η πρόταση μομφής ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η αντιπαράθεση, μετά τις αποκαλύψεις για αλλοιωμένες συνομιλίες που αναπαρήχθησαν τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Ένα καυτό πολιτικά τριήμερο αναμένεται να φέρει η πρόταση μομφής που προανήγγειλε πως θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, με φόντο το δημοσίευμα – βόμβα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής, που έκανε λόγο για αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη της νύχτα του δυστυχήματος των Τεμπών.
Τι απαντά η κυβέρνηση
Με το πρέσινγκ να αυξάνεται, η κυβέρνηση επιμένει στις καταγγελίες της περί «σύμπραξης οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών δυνάμεων που έχουν ως στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας». Μάλιστα, σύμφωνα με τη Σοφία Φασουλάκη, κυβερνητικά στελέχη επικαλούνται τη σειρά των γεγονότων για να υποστηρίξουν την καταγγελία τους: Πρώτα η δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ, αμέσως μετά ο Νίκος Ανδρουλάκης προαναγγέλλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση δε επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση με «μονταζιέρα», καθώς η συνομιλία που ήρθε στη δημοσιότητα «δεν την αφορά». Τα ίδια στελέχη σημείωναν πως «όλες οι συνομιλίες, της μοιραίας νύχτας βρίσκονται στον ανακριτή και είναι μέρος της δικογραφίας».
Η στρατηγική της κυβέρνησης κατά την τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής, είναι το πιο πιθανό να καθοριστεί αύριο, όταν και θα έχει επιστρέψει ο πρωθυπουργός από το ταξίδι του στον Καναδά.
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ
Από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση «έχει επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών» και «προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης» και επικαλούνται τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν φθορά της κυβέρνησης λόγω των χειρισμών της στην υπόθεση των Τεμπών.
Από την αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλουν δε και τον αποκλεισμό μαρτύρων από την εξεταστική για τα Τέμπη, ενώ εκτιμάνε πως η πρόταση μομφής θα αναγκάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έρθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις.
Σύγκρουση και για το αίτημα διεξαγωγής εκλογών από τον Κασσελάκη
Την ίδια στιγμή, και η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού εντός 24 ωρών και διεξαγωγή εκλογών με διεθνείς παρατηρητές, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, με τον Παύλο Μαρινάκη να απαντά πως «δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μισή σπιθαμή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας μας στους υπονομευτές της». Αποστάσεις από τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη πήρε ο και ο Χρήστος Σπίρτζης.
Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, με το ΚΚΕ να ξεκαθαρίζει πως δεν θα συνυπογράψει το αίτημα της Χαριλάου Τρικούπη, όμως θα το στηρίξει αν τελικά κατατεθεί στη Βουλή. Ωστόσο,αντιδράσεις υπάρχουν και από τα υπόλοιπα κόμματα.
Συγκλονιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία - Περισσότερες από 15.000 γυναίκες θύματα σε 10 μήνες
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει νέο πρόεδρο: Ανοιχτές οι κάλπες - Όλες οι εξελίξεις στο ethnos.gr
Τα δύο σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τι θα γίνει με εκλογικό νόμο και ανασχηματισμό
Ο Μασκ θέλει να δει τον... Φειδία πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr