Ευρωεκλογές 2024 – Κασσελάκης: Δεν θα άφηνα τον Ράμα να κάνει κομματική εκδήλωση, όπως έκανε και η Γερμανία με τον Ερντογάν
Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για τα Τέμπη - Τι είπε για το Μεσανατολικό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Τη θέση πως ο ίδιος δεν θα άφηνε τον Έντι Ράμα να διοργανώσει την εκδήλωση στο Γαλάτσι, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στο ONE Channel ενόψει των ευρωεκλογών 2024.
«Για κομματική εκδήλωση; Όχι δεν θα τον άφηνα, όπως έκανε και η Γερμανία με τον Ερντογάν», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Για το Παλαιστινιακό κράτος
Με φόντο τις πληροφορίες για ταξίδι – αστραπή στη Δυτική Όχθη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «η Ελλάδα θα πρέπει να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος με τα σύνορα του 1967». Όσο για το εάν αυτό θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν μπορείς να βάζεις την ανθρώπινη ζωή και το ηθικά και ιστορικά δίκαιο σε μια εξίσωση βραχυπρόθεσμης οικονομικής προτεραιότητας».
«Παιδιά και γυναίκες, επί το πλείστον, αυτή τη στιγμή δολοφονούνται κάθε μέρα και δεν υπάρχει καμία στρατηγική εξόδου από το Ισραήλ. Όχι ότι εάν υπήρχε, θα δικαιολογείτο μια τέτοια πράξη, αλλά τι θα γίνει στο τέλος. Ωραία, συνεχίζουν κάθε μέρα αυτό τον τρόπο, θα είναι κατεχόμενη για πάντα η Γάζα; Αυτή είναι η στρατηγική του Ισραήλ;» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και κληθείς να σχολιάσει το χάρτη με τα σύνορα, «το παρακολουθώ. Ναι. Τα σύνορα βάση του 1967 του ΟΗΕ» δήλωσε.
Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας κοινού ευρωπαϊκού στρατού, αλλά όχι κατά του ενδεχομένου κοινής εξωτερικής πολιτικής, λέγοντας ότι είναι προς συμφέρον των μικρών χωρών το να υπάρχει η δυνατότητα βέτο.
Για το ΝΑΤΟ
Επιπλέον, «η σχέση μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι αμιγώς αμυντικές» συνέχισε ο κ. Κασσελάκης, και σημείωσε συνεχίζοντας πως «είπα ιερή αμυντική συμμαχία. Προφανώς υπάρχουν προβλήματα μέσα στο ΝΑΤΟ. Το μεγαλύτερο είναι ότι και η Τουρκία είναι μέσα στο ΝΑΤΟ». «Συγχρόνως όμως οι δυτικές δημοκρατίες απέναντι σε αυταρχικές δυνάμεις με πυρηνικά όπλα πρέπει να έχουν μια συλλογικότητα και μια προστασία σε αυτό το κομμάτι. Αλλά άλλο αυτό και άλλο η Ελλάδα να έχει αυτάρκεια και να μπορεί να υπάρχει ευρωπαϊκή στρατιωτική και αμυντική δυνατότητα», τόνισε.
Πυρά κατά της ΝΔ
Επίσης, ο Κασσελάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Ένα κόμμα το οποίο συγκαλύπτει το έγκλημα των Τεμπών, που δεν αφήνει τον υπουργό που για δύο χρόνια δεν έβλεπε, δεν αντιδρούσε σε έγγραφες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους στον σιδηρόδρομο. Αυτό είναι δημοκρατία; Ένα κόμμα το οποίο είχε μέσα στο Μαξίμου τις υποκλοπές και το παράνομο λογισμικό το οποίο, με υπογραφές των υπουργών του μάλιστα, έγινε εξαγωγικό προϊόν σε άλλες χώρες. Αυτό είναι δημοκρατία; Όταν συγχρόνως φιμώνουν τους θεσμούς με αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια μαζί με τον κ. Βελόπουλο;».
Για το πόθεν έσχες
Αναφορικά με το πότε θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Με ρωτάτε αυτή τη στιγμή για ένα πόθεν έσχες το οποίο οφείλω να το δώσω μέχρι 30 Ιουνίου. Δεν οφείλω να το δώσω τώρα».
Είπε επίσης ότι τηρεί τον νόμο» και εγκάλεσε τη ΝΔ ότι θέλει «να προσπαθήσει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι ο Στέφανος δεν είναι εντάξει».
Για τα εσωκομματικά
Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως δεν υπάρχει σκέψη αλλαγής ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ. Σας λέω ότι η κινηματικότητα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί ανήκει η κινηματικότητα. Ο έμπρακτος σοσιαλισμός, η σοσιαλδημοκρατία, η σύμπτυξή της με τη ριζοσπαστική Αριστερά ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ» εν αντιθέσει με το ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προαναγγέλλοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ίδιος με το 2015.
«Για μένα τα πιο χρήσιμα όργανα του κόμματος είναι τα τμήματα του κόμματος τα οποία παράγουν πολιτική» επεσήμανε ο κ. Κασσελάκης, τονίζοντας πως αυτά θα «πρέπει να εκσυγχρονιστούν ξεκάθαρα». «Ναι, παίζουν ρόλο, αλλά πρέπει να εκσυγχρονιστούν» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και υποστήριξε πως «αυτά θα γίνουν στην κατάλληλη στιγμή. Σας είπα τις δυο προτεραιότητες. Είναι περισσότερη αμεσοδημοκρατία και τα όργανα αυτά να είναι στην υπηρεσία της βάσης και όχι να φιλτράρουν παραγοντιλίκι».
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών
«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια καλή συμφωνία για τη χώρα μας γενικά. Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας στη Δυτική Μακεδονία, στην Κεντρική Μακεδονία, στην Ανατολική Μακεδονία και γενικότερα στην Ελλάδα που διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σέβομαι την άποψή τους, ειλικρινά τη σέβομαι...» ανέφερε.
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr