• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
ΗΣΑΠ: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια - Διακόπηκαν δρομολόγιαΟ Εμμανουήλ Καραλής κορυφαίος αθλητής της χρονιάς στα βραβεία ΠΣΑΤ 2025ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη σε τρεις αγρότες για παράνομες επιδοτήσεις - Δεσμεύτηκαν περιουσιακά στοιχείαΕΦΕΤ: Ανακαλεί καραμέλες από την αγορά - Ποιες είναι και γιατί
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   29.05.2024 06:25
Νίκος Σβέρκος
Νίκος Σβέρκος

Πολιτικό ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι πρωτοφανείς δηλώσεις για τον προκάτοχό του📌 Τι σηματοδοτούν οι δηλώσεις Κασσελάκη📌 Σιωπή από τον Τσίπρα, προβληματισμός στην Κουμουνδούρου

Κασσελάκης: Οι δηλώσεις για Τσίπρα που προκάλεσαν έκπληξη εντός και εκτός Κουμουνδούρου

Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο κάποιος πολιτικός αρχηγός να μιλά για τις προθέσεις του προκατόχου του

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Στέφανος Κασσελάκης (Eurokinissi)
Στέφανος Κασσελάκης (Eurokinissi)

Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο κάποιος πολιτικός αρχηγός να μιλά για τις προθέσεις του προκατόχου του. Ο Στέφανος Κασσελάκης, όμως, το έκανε στη χθεσινή του συνέντευξη, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην πολιτική.

Οι πρωτοφανείς δηλώσεις για τον προκάτοχό του

Στη συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Λιάγκα, στο πλαίσιο της οποίας ξενάγησε την εκπομπή στο σπίτι του στις Σπέτσες, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε για τον Αλέξη Τσίπρα: «μου έχει πει πως δεν θα ξαναγυρίσει στην πολιτική», καθώς και ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να διεκδικήσει την ηγεσία της κεντροαριστεράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 28.05.2024 20:21 
«Στην Ελλάδα όλα είναι ακριβότερα» - Νέο βίντεο Κασσελάκη για την ακρίβεια
Πολιτική | 28.05.2024 20:47 
Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Ποια τα σοβαρότερα προβλήματα, τι γνώμη έχουν για την ΕΕ

«Επιθυμεί να συνεισφέρει στην ανάκαμψη όλου του κεντροαριστερού χώρου της Ευρώπης» συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, σημειώνοντας πως «δεν πρόκειται να είναι στην κυβέρνηση ως πρώην πρωθυπουργός. Είναι σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι θέσεις του είναι σε ένα πιο διεθνές επίπεδο».

Όσον αφορά, δε, την επιστολή του πρώην Αλέξη Τσίπρα την ημέρα έναρξης του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως «όλη αυτή η κατάσταση έπρεπε να γίνει για να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

 Τι σηματοδοτούν οι δηλώσεις Κασσελάκη

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν ειδικό βάρος, καθώς ήρθαν λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση έρευνας της GPO (Παραπολιτικά) για το ποιος μπορεί να ηγηθεί ενιαίας κεντροαριστεράς την επομένη των ευρωεκλογών. Οι πολίτες έφεραν τον Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη θέση των προτιμήσεων με 16%, ενώ ακολούθησαν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4% και Στέφανος Κασσελάκης με 10,5%.

Παράλληλα ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την απάντησή του αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στο συνέδριο, απέπνευσε αέρα αδιαμφισβήτητου επικεφαλής της Κουμουνδούρου. Όταν ρωτήθηκε εάν θα παραιτηθεί στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει κάτω από 20% στις ευρωεκλογές είπε κοφτά πως «δεν πρόκειται να μπω σε αυτό το παιχνίδι», ενώ επιβεβαίωσε πως ο σχεδιασμός του εκτείνεται μέχρι τις εθνικές κάλπες. Επ΄ αυτού εμφανίστηκε βέβαιος πως στις επόμενες εκλογές θα αναδειχθεί πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος, πως θα σχηματίσει μόνος του κυβέρνηση και πως δεν θα χρειαστεί συνεργασία με άλλα κόμματα. Το κυνήγι για αυτοδυναμία έρχεται μετά από τις νέες αντιπαραθέσεις με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την απορριπτική απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην οποία απέδωσε «αντιπάθεια» για τον κόμμα του.

Σιωπή από τον Τσίπρα, προβληματισμός στην Κουμουνδούρου

Σχόλιο από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού δεν υπήρχε μέχρι χτες το απόγευμα. Ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, βρίσκεται επί ποδός προετοιμάζοντας την εκδήλωση του Ινστιτούτου του, ενώ φέρεις εις πέρας και υποχρεώσεις του εκτός Ελλάδας. Με εξαίρεση την παρουσία του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει προγραμματίσει μέχρι στιγμής κάποια άλλη παρέμβαση για τα εντός Ελλάδας τεκταινόμενα.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη δεν ήχησαν πάντως θετικά σε μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τα συμφραζόμενα των δηλώσεων του προέδρου του κόμματος δείχνουν, όπως λένε, πως θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω κριτικής, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για την επόμενη μέρα. Άλλα στελέχη, πάλι, θεωρούν πως ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε κάποια ανασφάλεια μπροστά στο ενδεχόμενο οι μετεκλογικές διαδικασίες στην κεντροαριστερά τον καταστήσουν πολιτικά «ανάδελφο».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Στην αντεπίθεση οι αγρότες για τους κλειστούς δρόμους: Καταγγέλλουν «εντολή Μαξίμου» στην ΕΛΑΣ - Τα τρία αιτήματά τους

Η απίστευτη ιστορία συνταξιούχου σε κοντέινερ - Σεισμόπληκτος και πλημμυροπαθής του Daniel ζει χωρίς ρεύμα επί 6 μήνες

Νεκρό βρέφος στην Αθήνα: «Αν είναι αυτό που υποψιάζομαι, θα τον βάλω στο χώμα» - Οργή της γιαγιάς κατά του πατέρα

«Η χρονιά του χταποδιού»: Πώς η κλιματική αλλαγή οδήγησε στην αύξησή του στην Αγγλία και τι σημαίνει αυτό

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ευρωεκλογές 2024
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Αλέξης Τσίπρας
  • Ευρωεκλογές
  • Στέφανος Κασσελάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr