Δύο σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά στη Ραφήνα – Αισθητοί σε πολλές περιοχές της Αττικής
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση ΕπστάινΧειμερινό Ηλιοστάσιο: Απόψε η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου - Που οφείλεται και πώς το γιόρτασαν στην ΑγγλίαΈφυγε από τη ζωή ο πρωτοπόρος της οινοποιίας Νίκος Λαζαρίδης - Πώς έκανε τη Δράμα σημείο αναφοράς του κρασιού«Είμαι καθαρός σαν αστραπή»: Αρνείται τις κατηγορίες για παράνομες επιδοτήσεις ο Κώστας Ανεστίδης
δημοφιλές τώρα: Πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον οι μετανάστες σε κέντρα κράτησης στις ΗΠΑ και ο Τραμπ κοιτάζει αλλού
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   29.05.2024 13:08 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οικονομία και περιφερειακές εξελίξεις στο επίκεντρο της συνάντησης📌 Ποιοι θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Εμίρης του Κατάρ - Τι συζήτησε με Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε στις 11:30 ο Εμίρης του Κατάρ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε στις 11:30 ο Εμίρης του Κατάρ, Tamim bin Hamad Al Thani, τον οποίο υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 29.05.2024 07:15
Οικονομία και περιφερειακές εξελίξεις στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Εμίρη του Κατάρ

Οι δυο ηγέτες συνομίλησαν ενώ ο Εμίρης συναντήθηκε και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του Εμίρη του Κατάρ. Η επίσκεψη αυτή έρχεται μετά το ταξίδι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο τέλος Φεβρουαρίου στην Ντόχα, όπου η πλευρά του Κατάρ είχε εκφράσει τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα στο οικονομικό και επενδυτικό πεδίο.

Στη συνέχεια, ο Εμίρης του Κατάρ θα συναντηθεί στη Βουλή των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Οικονομία και περιφερειακές εξελίξεις στο επίκεντρο της συνάντησης

Η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έμφαση θα δοθεί στην οικονομία, τις επενδύσεις, την ενέργεια, τον τουρισμό και την άμυνα.

Να σημειωθεί εδώ πως πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του Εμίρη του Κατάρ. Η επίσκεψη αυτή έρχεται μετά το ταξίδι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο τέλος Φεβρουαρίου στην Ντόχα, όπου η πλευρά του Κατάρ είχε εκφράσει τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα στο οικονομικό και επενδυτικό πεδίο.

Στη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να συζητηθούν οι σχέσεις Ε.Ε-Κατάρ, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις. Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Εμίρη του Κατάρ πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, καθώς συνεχίζεται η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως το Κατάρ είναι σημαντική χώρα της περιοχής που έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς. Το ρόλο αυτό αναγνώρισε ο Πρωθυπουργός κατά την τελευταία συνάντηση που είχε με τον Εμίρη του Κατάρ στην Ντόχα, τασσόμενος σε κάθε ευκαιρία υπέρ κάθε πρωτοβουλίας αποκλιμάκωσης και προστασίας των αμάχων.

Ποιοι θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες

Ο Εμίρης του Κατάρ θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα από τον επικεφαλής του γραφείου του και από τους υπουργούς Μεταφορών, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Πολιτισμού, τον υφυπουργό Εξωτερικών, τον Διευθυντή Σπουδών και Έρευνας και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ (Qatar Investment Authority), ενός από τους μεγαλύτερους κρατικούς επενδυτικούς φορείς στον κόσμο.

Aπό την ελληνική πλευρά στις διευρυμένες συνομιλίες θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης, Άμυνας Ν.Δένδιας, Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης, Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, Ναυτιλίας κΧ. Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την οικονομική εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Η Γαλλία βγαίνει μπροστά για την ειρήνη στην Ουκρανία: Οι πρωτοβουλίες Μακρόν για στρατιωτική αυτονομία στην Ευρώπη

«Χτύπημα για την τρομοκράτησή μας»: Τι καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού μετά τον έλεγχο στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών

Από το Χαλιφάτο στο διαδίκτυο: Η «ψηφιακή γενιά των λύκων» και το νέο, τρομακτικό, πρόσωπο του ISIS

Οικογένεια Μπέκαμ: Unfollow στα social media – Νέα ένταση στις σχέσεις με τον Μπρούκλιν

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κατάρ
  • Μέγαρο Μαξίμου
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • εμίρης
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr