Ευρωεκλογές 2024 - Κόκκαλης: Ο Βόλος δεν γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
«Ο Βόλος πνίγηκε πριν από 9 μήνες και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένας σχεδιασμός και καμία ενέργεια για να αποφευχθεί αυτό που ζουν οι συμπολίτες μας στη Μαγνησία», τονίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Την έλλειψη πρόληψης αλλά και ετοιμότητας της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κρίσεων, τις επιπτώσεις των οποίων βλέπουμε άμεσα στην υγεία των κατοίκων του Βόλου, καταγγέλλει ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης.
Όπως έχει τονίσει πολλές φορές, απαντώντας στο ερώτημα που θα βρεθούν τα χρήματα για την πράσινη μετάβαση, «το κόστος της μη μετάβασης είναι πολύ μεγαλύτερο».
«Ο Βόλος είναι μόνο το trailer μιας ταινίας που θα ζήσουμε όλοι»
«Ο Βόλος, με την πρόσφατη διασπορά σαλμονέλας μέσω του πόσιμου νερού που έστειλε δεκάδες ανθρώπους στα νοσοκομεία, είναι μόνο το trailer μιας ταινίας που θα ζήσουμε όλοι, αν συνεχίσει η κυβέρνηση να περιφρονεί αντί να ιεραρχεί ψηλά τη βόμβα της κλιματικής κρίσης για σχεδόν όλες τις περιοχές της χώρας, ακόμα και την Αττική», δηλώνει τονίζοντας ότι ο Βόλος δεν γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
«Οι υποδομές μας, από τους αγωγούς ομβρίων υδάτων μέχρι την οργάνωση της πολιτικής προστασίας, δεν καλύπτουν τις σημερινές αυξημένες ανάγκες», επισημαίνει ο κ. Κόκκαλης.
Πρόληψη και αντιμετώπιση κρίσεων
Και αναφέρεται στις δύο πτυχές της κλιματικής δράσης που αφορούν άμεσα τον πολίτη:
«Το πρώτο είναι η πρόληψη, δηλαδή η αξιολόγηση των προειδοποιήσεων των επιστημόνων και ο σχεδιασμός για να μην πλημμυρίσουν περιοχές, να μην καούν, να μην μείνουν δίχως νερό και τροφή.
Το δεύτερο είναι η αντιμετώπιση των κρίσεων που προκύπτουν όταν δεν έχει υπάρξει πρόληψη, όταν για παράδειγμα μια κυβέρνηση αφοσιώνεται στο πώς θα κάνει το Αστεροσκοπείο Αθηνών υποχείριό της, γιατί τα επιστημονικά δεδομένα που παράγει καταρρίπτουν το επικοινωνιακό της αφήγημα μετά από κάποια καταστροφική αβελτηρία.
Ο Βόλος πνίγηκε πριν από 9 μήνες και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένας σχεδιασμός και καμία ενέργεια για να αποφευχθεί αυτό που ζουν οι συμπολίτες μας στη Μαγνησία, με εικόνες που προσβάλλουν, αν όχι τρομοκρατούν κάθε Ελληνίδα και Έλληνα.
Ο κ. Κόκκαλης παραπέμπει στο φαινόμενο Κατρίνα που όπως λέει «μας έδωσε τα δεδομένα των τραγικών επιπτώσεων στην υγεία των πολιτών, που εμείς δεν αξιοποιήσαμε.
Η πλημμύρα μιας περιοχής, δεν είναι καινοφανής. Υπάρχουν διεθνή παραδείγματα, όπως του Τυφώνα Κατρίνα στις ΗΠΑ, και όσων ακολούθησαν, επειδή εκεί το κράτος τους εγκατέλειψε. Λοιμώδεις νόσοι (χολέρα, τυφοειδής πυρετός, ιογενείς γαστρεντερίτιδες), διασπορά τοξικών χημικών και φυτοφαρμάκων, ζώα σε αποσύνθεση, είναι μόνο ένα μέρος όσων συνέβησαν το 2005 στις ΗΠΑ: το έδαφος και ο υδροφόρος ορίζοντας έχουν μολυνθεί για δεκαετίες.
Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τότε. Το τι συνέβη καταγράφηκε, μελετήθηκε και έχει δημοσιευθεί. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να πει πως δεν ξέρει, πως δεν υπάρχει βιβλιογραφία, για να δικαιολογήσει την αδράνεια τόσων μηνών. Ομοίως και στη Θεσσαλία».
Κλείνοντας προειδοποιεί ότι αν η πλημμύρα ήταν καταστροφική κυρίως για υποδομές, περιουσία και παραγωγή, η μη διαχείρισή της μετατρέπεται σε βόμβα πολλαπλάσιας κλίμακας, που θα κοστίσει ζωές και θα καταστήσει τη Μαγνησία, αλλά και τη Θεσσαλία, αβίωτες.
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στην αναζήτηση κινήτρου του δράστη της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr