ΠΑΣΟΚ: Ποικίλα τα μηνύματα των υποψήφιων αρχηγών στην ΚΕ - Πού και σε… ποιον έστρεψαν τα βέλη τους
Οι αιχμές και τα καρφιά είχαν αρκετό πολιτικό περιεχόμενο και «στόχευαν» εκεί που «πονάει» ο κάθε υποψήφιος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Σημαντικά συμπεράσματα βγήκαν από την χθεσινή Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι έξι υποψήφιοι άνοιξαν τα χαρτιά τους.
Ειδικότερα:
- Και οι έξι «φοβούνται» τη συνοχή του κόμματος, μετά και τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξου κιόλας κανείς δεν σήκωσε τους τόνους σε τέτοιο βαθμό που να προκληθεί ένταση. Ακόμα και οι υποστηρικτές των υποψηφίων επέλεξαν να μην ανεβάσουν τα… ντεσιμπέλ ενώ παρέμειναν… ανέκφραστοι στις ομιλίες των αντιπάλων τους.
- Τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά έδειξαν ότι το επόμενο διάστημα η μάχη θα φουντώσει, τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων, αλλά τα περισσότερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής υπογράμμιζαν ότι θα παραμείνει σε… πολιτισμένο επίπεδο.
- Οι αιχμές και τα καρφιά είχαν αρκετό πολιτικό περιεχόμενο και «στόχευαν» εκεί που «πονάει» ο κάθε υποψήφιος.
Η… κακιά εμπειρία
Πιο αναλυτικά, ο Παύλος Γερουλάνος που θεωρεί αντιπάλους του για τον πρώτο γύρο το Χάρη Δούκα και την Άννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος του κόμματος πρέπει να είναι Βουλευτής. «Ειδικά, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Διότι, εκεί παίρνονται οι αποφάσεις, εκεί δίνονται οι μάχες, και εκεί κρίνεται ο ηγέτης. Ό,τι και να πιστεύαμε πριν, ακόμα κι εγώ, τα είδαμε, τα ζήσαμε, καταλάβαμε. Η απουσία του Προέδρου μας από την Βουλή, μάς κόστισε. Και η όποια δυναμική δείξαμε, με την εκλογή του, χάθηκε. Και δεν θα ήθελα να δω το ΠΑΣΟΚ, να ζει ξανά, αυτή την εμπειρία», είπε.
Το «βόλεμα» με τις δημοσκοπήσεις
Ο Χάρης Δούκας επιχείρησε να συσπειρώσει από τη μια το κομματικό κοινό, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλύνουμε πολιτικές αμαρτίες όσων πλήγωσαν και λοιδόρησαν το ΠΑΣΟΚ για μια καρέκλα ενώ επέλεξε να αναδείξει ότι είναι έτοιμος να αντιπαρατεθεί με τον Κ. Μητσοτάκη. «Δεν έχουμε δικαίωμα να φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων. Η εκλογή Προέδρου στις 6 Οκτώβρη έχει εθνικά χαρακτηριστικά. Είναι ιστορικό κοινωνικό και πολιτικό ορόσημο. Γιατί από τη συμμετοχή των πολιτών, αλλά και το αποτέλεσμα, θα κριθεί το εάν η δημοκρατική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια. Το εάν θα κερδίσουμε και πάλι την ελπίδα», τόνισε. Παράλληλα, κοιτώντας προς την πλευρά Ανδρουλάκη επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπεται να βολεύεται, βλέποντας στις δημοσκοπήσεις το ποσοστό του να αυξάνεται 1 ή 2 μονάδες, όταν η ΝΔ χάνει 10 και ο ΣΥΡΙΖΑ 8 μονάδες, σε σχέση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές.
Τα «πυρά» του Ανδρουλάκη
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, νωρίτερα, είχε επικρίνει όλους όσοι άνοιξαν την εσωκομματική διαδικασία. «Αν κάτι με στεναχωρεί, όχι μόνο πολιτικά αλλά και ανθρώπινα, είναι η επιμονή και η ευκολία κάποιων να απαξιώνουν τα όσα πετύχαμε. Η προοπτική δεν βρίσκεται στους "μεσσίες" και στα περιτυλίγματα, αλλά στη συνέπεια, τη σοβαρότητα, την αξιοπιστία, τη μεθοδικότητα. Δεν γίνεται να κατηγορείς τους άλλους για ασυνέπεια και να είσαι ο ίδιος ασυνεπής. Να καταγγέλλεις τον κυνισμό και να λειτουργείς ο ίδιος κυνικά. Τα κόμματα που επενδύουν στο κύμα της συγκυρίας και του εφήμερου τακτικισμού, συνήθως ξεφουσκώνουν μαζί του… Δεν είναι αυτά για το ΠΑΣΟΚ και δεν πρέπει να γίνει έτσι το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε.
Στην… επίθεση η Γιαννακοπούλου
Τον Νίκο Ανδρουλάκη «στόχευσε» η Νάντια Γιαννακοπούλου που από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας του επιτίθεται. «Από το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί αν θα ξαναγίνουμε το μεγάλο Κίνημα που θα πορευτεί μαζί και για την κοινωνία, που λειτουργεί σαν κόμμα ανοιχτό, σαν συλλογικό πολιτικό υποκείμενο. Και όχι ως μηχανισμός που φοβάται ακόμα και την συνεδρίαση των οργάνων του», επισήμανε μεταξύ άλλων.
Το ιστορικό καθήκον του ΠΑΣΟΚ
Η Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε το πρόγραμμά της και τις προτεραιότητες τις, αποφεύγοντας να ρίξει ευθύνες είτε στον Ν. Ανδρουλάκη είτε σε κάποιον άλλο. «Για να μπορέσει όμως το ΠΑΣΟΚ, να’ ανταποκριθεί στα νέα ιστορικά του καθήκοντα, για να γίνει η εναλλακτική λύση στην διακυβέρνηση της χώρας και η διέξοδος για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, πρέπει να μετεξελιχθεί με γοργά βήματα στο Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται ένα big bang». Τέλος, ο Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε με νόημα ότι «κάποιοι άλλοι αυτοπροβάλλονται και να παρουσιάζονται ως «Πρωθυπουργήσιμοι». Όσο ακούω όλα αυτά, τόσο ενισχύεται μέσα μου η αίσθηση ότι σε αυτή τη χώρα πρέπει να επιστρέψει η πραγματική πολιτική και μαζί της να επιστρέψει και η σοβαρότητα…».
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στην αναζήτηση κινήτρου του δράστη της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr