Διπλωματικές πηγές: Η τουρκική Navtex είναι προδήλως αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο
Την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η έκδοση Navtex από την Τουρκία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Αντιδράει η Αθήνα μετά την έκδοση Navtex από την Τουρκία, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου.
Το ερευνητικό πλοίο o/v Αegeo πραγματοποίησε εργασίες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως λένε διπλωματικές πηγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ισχυρισμός της Άγκυρας περί τουρκικής υφαλοκρηπίδας απορρίπτεται ενώ τονίζουν ότι η σχετική τουρκική Navtex είναι προδήλως αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο.
Η Αθήνα αναμένεται να προβεί στις δέουσες ενέργειες
Η Αθήνα αναμένεται να προβεί στις δέουσες ενέργειες ενώ αναφέρεται επίσης πως το ερευνητικό πλοίο ολοκλήρωσε κανονικά την αποστολή του, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
Υπενθυμίζεται πως ο ελληνικός σταθμός της Λήμνου εξέδωσε στις 18 Οκτωβρίου, Navtex για ερευνητικές εργασίες για εγκατάσταση καλωδίου μεταξύ Χίου και Λέσβου από το πλοίο o/v Αegeo, για το διάστημα 20-25 Οκτωβρίου.
H Άγκυρα με Navtex που αφορά στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου ισχυρίζεται ότι ανήκει στην λεγόμενη τουρκική υφαλοκρηπίδα.
Η Γαλλία βγαίνει μπροστά για την ειρήνη στην Ουκρανία: Οι πρωτοβουλίες Μακρόν για στρατιωτική αυτονομία στην Ευρώπη
«Χτύπημα για την τρομοκράτησή μας»: Τι καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού μετά τον έλεγχο στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών
Από το Χαλιφάτο στο διαδίκτυο: Η «ψηφιακή γενιά των λύκων» και το νέο, τρομακτικό, πρόσωπο του ISIS
Οικογένεια Μπέκαμ: Unfollow στα social media – Νέα ένταση στις σχέσεις με τον Μπρούκλιν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



